[Žinios trumpai] JAV laukia grandiozinės pergalės, po kurios Ukraina turėtų pradėti derybas su Rusija: JAV siunčia slaptą žinutę Kyjivui  ()

Uždarose Vašingtono ir Briuselio konsultacijose numatomas trumpalaikis derybų su Rusija langas, kuris gali atsirasti Ukrainai išvadavus Chersoną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-08 [Žinios trumpai] JAV laukia grandiozinės pergalės, po kurios Ukraina turėtų pradėti derybas su Rusija: JAV siunčia slaptą žinutę Kyjivui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO lyderių pokalbiai su ES grindžiami prielaida, jog Rusijos pajėgos dabar patiria spaudimą.

Tai praneša Italijos laikraštis „La Repubblica", taip pat „Europos tiesa".

„RF nesugeba sėkmingai reaguoti į Ukrainos puolimą. Jos atsakas gynybiniu požiūriu yra nukreiptas į infrastruktūros – elektros, vandens, tiltų, kelių – naikinimą, trigubos tranšėjų linijos tiesimą ir natūralių užtvarų, pvz. Dniepro upės, panaudojimą. Tikslas – sulėtinti Ukrainos karių veržimąsi į priekį.

„Chersonas nėra tik miestas: jis yra labai svarbus taškas norint pasiekti jūrą ir yra esminis punktas vandens išteklių ir upių transporto kontrolei. Jį atkovoti reikštų visam laikui pakeisti konflikto kryptį“, – pažymima leidinyje.

Štai kodėl iš JAV – per Briuselį – atkeliauja žinutė, kuri taip pat yra kvietimas Ukrainos valdžiai: jeigu kada bus susigrąžintas Chersonas, galės prasidėti derybos. Iš jėgos, o ne iš silpnumo pozicijų.

 

Pastebima, kad Baltieji rūmai pirmą kartą ėmė kelti hipotezes apie tokių derybų pradžią. Tačiau dabar, neturint Chersono, toks kelias neįmanomas.

„Taip pat ir dėl ​​to, jog šiame etape pradėti derybas reikštų tik duoti laiko persitvarkyti Maskvos kariuomenei. Trumpai tariant, pirmiausia reikia sureguliuoti kai kuriuos strateginius kertinius akmenis", – pažymima leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(2)
(69)

Komentarai ()