4500 šūvių per minutę – koks ginklas yra legendinis C-RAM, kurio Ukraina paprašė iš JAV: auką gali perpjauti pusiau (Video)  ()

Kiekviena tokia sistema, šaudanti 4500 šovinių per minutę, gali sudraskyti taikinius, tačiau yra problema.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-09 4500 šūvių per minutę – koks ginklas yra legendinis C-RAM, kurio Ukraina paprašė iš JAV: auką gali perpjauti pusiau (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV „ABS News“ turėjo galimybę susipažinti su Ukrainos vyriausybės atstovo spaudai laišku JAV Kongresui, kuriame pareigūnas prašė paremti tolesnį „Centurion C-RAM“ oro gynybos sistemų tiekimą Ukrainai.

Kadangi Ukrainos miestus rusai atakuoja Irano tiekiamais bepiločiais orlaiviais „Shahed-136“, minėtos amerikiečių sistemos padėtų apsaugoti „svarbius objektus, ypač svarbias elektrines“.

Šiuo klausimu primename, kokia tai sistema ir kokiais pajėgumais domisi Ukraina.

 

„Centurion C-RAM“ yra jūrų priešlėktuvinės artilerijos sistemų „Mark 15 Phalanx CIWS“ „sausumos“ versija, kuri buvo skirta priešlaivinėms raketoms sunaikinti. Skirtingai nuo savo „jūros“ pirmtako, C-RAM gali sunaikinti ne tik sparnuotąsias raketas, bet ir priešo bepiločius orlaivius bei net nevaldomas raketas.

Sistema turi savo radarą ir optinio-terminio vaizdo modulį. Tokia stebėjimo įranga gali savarankiškai užfiksuoti ir sekti taikinį, apskaičiuoti klaidas ir optimaliausią smūgio laiką. Ginklas netgi turi tokią galimybę: arba pats paleidžia ugnį, arba siūlo operatoriui pačiam nuspausti gaiduką.

 

„Centurion C-RAM“ yra aprūpintas 20 mm šešių vamzdžių pabūklu, kurio šaudymo greitis yra iki 4500 šovinių per minutę; iš esmės jis gali perpjauti taikinį.

Iš pirmo žvilgsnio pagrindinis „Centurion C-RAM“ minusas – vos 1,5 km šaudymo nuotolis. Nors, sprendžiant iš Ukrainos ginkluotosiose pajėgose tarnaujančių „priešlėktuvinių tankų“ „Gepard“ patirties, atrodo, kad Ukrainos kariai sugeba panaudoti bet kokią „abejotinomis“ savybėmis pasižyminčią ginklų sistemą su maksimalia nauda.

Tačiau reikia apsvarstyti ir didesnį susirūpinimą keliantį klausimą. Manoma, kad JAV kariuomenė turi gana daug „Centurion C-RAM“ sistemų, ypač iš Afganistano išvedus amerikiečių kariuomenę. Tačiau kol kas nėra galimybės patikrinti, ar tai tiesa. Jei pažvelgsime į „Military Balance 2021“ žinyną, jis neatskleidžia tokio tipo sistemų, naudojamų Amerikos kariuomenėje, skaičiaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()