[Žinios trumpai] Būsimas Putino įpėdinis: politologas skelbia, kad D. Medvedevo likimas jau aiškus  ()

Abbasas Galliamovas savo projekte „Įpėdinis“ išvardijo visus galimus kandidatus į Rusijos Federacijos prezidentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš pagrindinių figūrų, galinti pakeisti Putiną, be abejo, yra ministras pirmininkas Michailas Mišustinas, kuris oficialiai yra arčiausiai prezidento posto. Tačiau pastaruoju metu jis nebuvo labai aktyvus, o jo diplomatinis kursas gali būti gana toli nuo to, ką Putinas nori matyti po savęs.

Buvęs ministras pirmininkas, Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas ir karštas Z-patriotas Dmitrijus Medvedevas taip pat greičiausiai negalės grįžti į prezidento vietą, nes per dažnai keitė savo politines pažiūras ir dėl to prarado tiek liberalų, tiek Putino šalininkų pasitikėjimą.

Žemės ūkio ministras Dmitrijus Patruševas ir pramonės bei prekybos ministras Denisas Manturovas yra kandidatai, turintys glaudžius ryšius su teisėsaugos institucijomis. Tačiau jie patys visai ne iš čekistų aplinkos. Kartu prie jų trūkumų galima priskirti visišką patirties stoką, nes darbas biurokratijoje net ir užimant aukštas pareigas yra visiškai kitoks atsakomybės lygis.

Prezidento administracijos atstovai Sergejus Kirijenka ir Dmitrijus Kozakas neturi ryšių su saugumo pajėgomis, bet yra turi lojalių žmonių aukštuose politiniuose sluoksniuose. Bet yra santykinai mažai žinomi.

 

Taip pat Rusijos Federacijos prezidentu gali tapti Maskvos meras Sergejus Sobianinas. Jis taip pat nepalaiko glaudžių ryšių su saugumo pajėgomis, tačiau artėjant žlugimui ir didžiulei socialinei nelygybei turi gana didelius šansus anksčiau ar vėliau užimti prezidento postą, mano Galliamovas.

(11)
(13)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: