[Žinios trumpai] Rusija laukia Ukrainos puolimo Kryme: skelbiama, kas vyksta  ()

Rusai, anot žurnalistų, kasa apkasus tiesiog civilių soduose ir veža betoninius luitus įtvirtinimams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai kuria trečiąją gynybos liniją okupuotame Melitopolyje, laukdami galimo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimosi į Krymą, rašo „RIA Melitopol“.

Žurnalistų teigimu, Rusijos ginkluotosios pajėgos ruošiasi galimam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui Zaporižės srityje. Melitopolyje Rusijos kariai kuria trečiąją gynybos liniją. Be to, užgrobtoje gyvenvietėje užpuolikai gyventojams įvedė komendanto valandą.

„Rusai išvaro iš Polianivkos kaimo visus vietinius gyventojus ir veža ten betoninius blokus. Tiesiai žmonių daržuose kasa apkasus. Patys diskutuoja tarpusavyje, kad stato trečią gynybinę liniją ir laukia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo“, – sakoma pranešime.

Teigiama, kad tarp Zaporižės regione dislokuotų Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių tvyro panika, nes Ukrainos kariai gali susigrąžinti Chersono srities Kachovkos kontrolę, o tai leis jiems judėti toliau okupuoto Krymo kryptimi.

 

Lazurnos kaime, esančiame netoli Polianivkos, buvo užfiksuotas didelis rusų karių atvykimas. Užpuolikai, anot žurnalistų, įsikūrė vaikų darželio, pradinės mokyklos pastatuose ir privačiuose namuose.

„Okupantai iš vietos gyventojų atima asmenines transporto priemones ir uždraudė visiems išeiti po 16.00 val. Kariai taip pat įvažiavo į Radinovivką", – reziumavo leidinys, komentuodamas situaciją okupuotoje Zaporižės srities dalyje.

(11)
(6)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: