[Žinios trumpai] „Bloomberg": Rusijos situacija tokia tragiška, kad gali sukelti didelę naftos katastrofą  ()

Rusija susiduria su tanklaivių, skirtų gabenti jos naftai, trūkumo problema – teks naudoti „seną metalo laužą".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nėra kuo gabenti naftos: Europos naftos embargas neleidžia apdrausti tanklaivius, o tai sukuria Rusijos naftininkams naują problemą.

Net jei Azijoje ir atsirastų sankcionuotai naftai pirkėjų, greičiausiai nebus kuo jos plukdyti tūkstančius kilometrų. Dėl pailgėjusio maršruto Rusijai prireiks mažiausiai 219 tanklaivių, kad į Rytus būtų išgabenta visa į Europą anksčiau patekdavusi nafta.

„Vortexa" analitikai apskaičiavo, kad tai tris kartus daugiau nei šiuo metu jų naudojama. „Rusijos nafta bus gabenama tanklaiviais, kurių eksploatacija nutraukta", – rašoma žiniasklaidoje.

Iš kur gauti šimtus papildomų laivų, kurių drausti nesiims joks didelis tarptautinis draudikas, neaišku. Greičiausiai tai bus tanklaiviai, kuriuos ketinama atiduoti į metalo laužą, rašo „Bloomberg". Tokie tanklaiviai nebegalės „nusiplauti" nuo Vakarų sankcijų pažeidimo, o laivų savininkai nuspręs rizikuoti į paskutinę savo kelionę išplaukiančiais laivais.

 

Tačiau šiuo atveju kyla ir kitas rimtas pavojus – gresia pasenusių laivų avarijos, kurių katastrofos gali sukelti rimtų pasekmių aplinkai  tuose vandenyse, kuriuose jie gali paskęsti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()