[Žinios trumpai] „Garantuota mirtis rusams“: ukrainiečiai gaus ypatingo tikslumo, specialiai Ukrainai sukurtą ginklą  ()

„Phoenix Ghost“ yra panašus į „Switchblade“, bet gali skristi ilgiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai netrukus turėtų gauti naujus bepiločius orlaivius „Phoenix Ghost“.

Karo ekspertas Olegas Ždanovas paaiškino, kad „Phoenix Ghost“ iš tikrųjų praktiškai yra naujos kartos amerikiečių „Switchblade“ dronas-kamikadzė. Tiesa, gamintojas kitas - „Switchblade“ gamina Virdžinijos „AeroVironment“, „Phoenix Ghost“ - Kalifornijos „Aevex Aerospace“. Naujasis dronas galės atikti žvalgybos užduotis arba neštis skeveldrinius ar kumuliatyvinius užtaisus.

Pasak Olego Ždanovo, „Phoenix Ghost“ skrenda iki 40 kilometrų atstumu, jo veikimo laikas siekia net 6 valandas. Tiek laiko dronas gali sukiotis teritorijoje laukdamas taikinio. „Jei jie atkeliaus pas mus, bus labai gerai. 1100 bepiločių orlaivių, jei neklystu. Garantuota, kad bus galima pataikyti į 1100 priešo taikinių", – pabrėžė Olegas Ždanovas. 

 

Lapkričio 4 dieną JAV paskelbė apie naują 400 milijonų dolerių karinės pagalbos paketą Ukrainai. Tarp įrangos, kurią Pentagonas perduos Ukrainai, bus 1100 dronų „Phoenix Ghost“. JAV atstovas pažymėjo, kad keli iš šių dronų jau atgabenti į Ukrainą.

Anksčiau buvo sakoma, kad „Aevex Aerospace“ sukūrė „Phoenix Ghost“ specialiai Ukrainos kariuomenės poreikiams. Neaišku, ar tai tiesa, nes balandį buvo teigiama, kad „Phoenix Ghost“ buvo sukurtas dar prieš Rusijos invaziją į Ukrainą. Operatorius gali valdyti  „Phoenix Ghost“ droną radijo ryšiu arba nukreipti jį į nurodytas koordinates. Kai kurių šaltinių teigimu, „Phoenix Ghost“ efektyviausiai naikina vidutinio dydžio šarvuočius, bet skeveldriniai užtaisai labai efektyviai naikintų ir karių grupes.

 

Taip pat pranešta, kad JAV nusprendė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduoti dar 10 bepiločių orlaivių „Switchblade 600“. Tai - daug sunkesnė „Switchblade 300“ versija su „Javelin“ tipo kovine galvute. „Switchblade 600“ gali naikinti ir tankus.

(59)
(2)
(57)

Komentarai ()