Istorinis Bideno ir Jinpingo susitikimas G20: gali būti sukurtas visiškai naujas pasaulis  ()

Artėjantis G20 viršūnių susitikimas gali įeiti į istoriją, nes Joe Bidenas ir Xi Jinpingas pirmą kartą surengs akis į akį dvišales derybas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-12 Istorinis Bideno ir Jinpingo susitikimas G20: gali būti sukurtas visiškai naujas pasaulis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitą savaitę Taivanas ir Ukraina atsidurs viso pasaulio dėmesio centre – G20 viršūnių susitikime įvyks pirmasis asmeninis JAV prezidento ir Kinijos vadovo susitikimas.

Pasak apžvalgininko Dmitrijaus Drize, dvišalis JAV ir Kinijos viršūnių susitikimas gali pradėti „didelį sandėrį“ tarp Vakarų ir Rytų, ir padėti pagrindus pačiam dvipoliam pasauliui.

„Šalys jau ne kartą kalbėjosi, bet nesusitarė. Tiesa, čia reikia pastebėti, kad visa tai buvo senoje realybėje, o dabar pasaulis pasikeitė“, – pastebėjo ekspertas.

O jei bus pasiektas kompromisas, tai Kinija ir JAV nulems ateities kontūrus. Rusijos Federacijos vaidmuo šiame procese yra nulinis. Rusijos dalyvavimas viršūnių susitikime sumažintas nuo aukščiausio iki delegacijų lygio. Taip pat Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijianas paneigė Bideno žodžius apie šalies atsiribojimą nuo bendravimo su Kremliumi.

 

„Kam atsiriboti nuo šalies, kurioje gausu gamtos išteklių? Ypač jei juos gauni labai palankiomis sąlygomis“, – apibendrino Drize, pripažindamas, kad Rusijos Federacijos vieta šioje hierarchijoje vis dar nežinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()