Skelbiama, kur įvyks lemiamas mūšis: „Praras visą pietų Ukrainą, įskaitant Krymą“  ()

Pati Rusijos kariuomenė padėjo tašką karui – ekspertas pasakojo, kur vyks lemiamas mūšis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išvedusi kariuomenę iš Chersono ir susprogdinusi tiltus per Dnieprą, Rusijos kariuomenė iš tikrųjų padėjo tašką karui pietų Ukrainoje.

Kol kas okupantai dar turi galimybę įsitvirtinti rytiniame Dniepro krante. Kurį laiką didžiausia Ukrainos upė išties tarnaus kaip užtvara ir apsauga Rusijos kariuomenei.

BILD karo ekspertas Julianas Röpke mano, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažanga fronte greičiausiai baigsis Chersone. Faktas yra tas, kad didžioji regiono dalis yra kitoje Dniepro pusėje, todėl bus sunku atakuoti užpuolikus per upę.

Neseniai Vašingtono pažadėti 40 šarvuotų katerių padėties nepakeis. Tokio kiekio įrangos nepakanka didelio masto manevrams. Be to, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė per upę turėtų perkelti dešimtis tūkstančių karių. Operacija truks kelias savaites, kurias Kremlius tikrai panaudos ruošdamasis kitam puolimui.

Jo prognozėmis, artimiausiu metu aktyvūs karo veiksmai persikels į Zaporižios sritį. Ir yra du įvykių raidos variantai. Pirma, Rusijos kariuomenė galės išlaikyti okupuotų teritorijų kontrolę, išlaikydama galimybę gauti atsargas sausumos koridoriumi tarp okupuoto Krymo ir žemyninės šalies dalies. Tačiau jei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyks pralaužti gynybos liniją Zaporižios regione ir žengti iki Azovo jūros, tai reikš, kad Rusijos kariuomenė praras visą pietų Ukrainą, įskaitant Krymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(0)
(99)

Komentarai ()

Susijusios žymos: