[Žinios trumpai] „Mes nepulsime Maskvos": Zelenskis atvyko į išlaisvintą Chersoną  (1)

Deokupuotame regiono centre valstybės vadovas kalbėjosi su kariškiais. „Mes judame į priekį", – pabrėžė jis, dėkodamas sąjungininkams už paramą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 14 d. į Chersoną, išvaduotą iš Rusijos okupantų, atvyko Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Tai praneša agentūra „Reuters".

Remiantis pranešimais, valstybės vadovas kalbėjosi su Ukrainos kariuomene deokupuotame regiono centre.

„Mes judame į priekį. Esame pasirengę taikai, taikai dėl visos mūsų šalies", – pabrėžė jis, kreipdamasis į gynėjus priešais administracijos pastatą pagrindinėje miesto aikštėje, kur vėl plevėsuoja Ukrainos vėliava.

Prezidentas taip pat padėkojo Šiaurės Atlanto aljansui ir kitiems sąjungininkams už paramą Ukrainai kare prieš šalį agresorę.

V. Zelenskis pažymėjo, kad didelio mobilumo reaktyviosios artilerijos sistemų HIMARS tiekimas iš JAV Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms buvo labai svarbus.

Kaip priduria žurnalistai, į Chersono aikštę susirinko šimtai vietos gyventojų su Ukrainos vėliavomis.

Atsakydamas į klausimą, kur toliau judės Ukrainos kariai, V. Zelenskis sakė, kad tai nebus Maskva.

 

„Ne į Maskvą. Mums neįdomios kitos šalies teritorijos", – sakė prezidentas.

Garsus televizijos laidų vedėjas Dmitrijus Komarovas paklausė prezidento, kodėl jis nusprendė įrašyti savo naująjį pranešimą iš Chersono, o ne iš biuro Kyjive.

„Atvykau dėl Chersono arbūzo" – atsakydamas juokavo šalies vadovas. Kartu jis pažymėjo, kad jam svarbu atvykti į išlaisvintą miestą, kuriame šiandien kiekvienas kasdien rizikuoja savo gyvybėmis, įskaitant kariškius ir žurnalistus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: