[Žinios trumpai] Pastebėtas neįprastu kamufliažu nudažytas Ukrainos „Su-24M“: ką tai reiškia?  ()

„Su-24M“ - tai sovietinis viršgarsinis atakos lėktuvas su keičiamo strėliškumo sparnais. 2019 metais buvo teigiama, kad Ukraina turi 23 tokius tarnybai tinkančius lėktuvus ir nemažai donorų jiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

59-osios atskirosios motorizuotosios pėstininkų brigados štabo seržantas Viktoras Zalevskis paskelbė Ukrainos karių Chersono srityje nuotraukas. Tarp jų - ir keistai pilkas „Su-24M“.

Ukrainos herbas ir Ukrainos vėliava ant šio „Su-24M“ byloja apie orlaivio priklausymą Ukrainos oro pajėgoms. Keista tik tai, kad naudojamas tamsus kamufliažas, kuris šiaip Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nėra būdingas. Niekas tokių lėktuvų Ukrainai padovanoti negalėjo - Europoje juos naudoja tik Baltarusija ir Ukraina. Taigi, manoma, kad šis „Su-24M“ buvo ištrauktas iš saugyklų.

 

Ukrainos karinėse oro pajėgose, lėktuvai dažomi pikseliuotu kamufliažu. Tai daroma vykdant atnaujinimą ar techninę priežiūrą. Šis tiesiog nesulaukė tokio dėmesio.

Kai pradindo Sovietų Sąjunga, Ukraina turėjo apie 120 „Su-24“ lėktuvų. Dalis jų jau buvo neskraidantys. 2019 metais pranešta, kad Ukraina turi 23 tokius tarnybai tinkančius lėktuvus. Gali būti, kad keli buvo palikti saugoti.

Pilnai išskleidęs sparnus „Su-24M“ yra 22,53 m ilgio ir 17,64 m pločio. Jo kabinoje dirba 2 pilotai. „Su-24M“ gali pasiekti didesnį nei 1600 km/val. greitį. Jis gali nešti apie 8 tonas įvairių bombų ir raketų.

 

Rusija irgi turi nemažai „Su-24“ lėktuvų ir juos naudojo kare prieš Ukrainą. Tiesa, nelabai sėkmingai. Atvirųjų šaltinių žvalgybos grupė „Oryx“ vien viešai skelbiamuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose suskaičiavo, kad Rusija jau neteko bent 8 „Su-24“ lėktuvų. Net keturi jie buvo sunaikinti Sakų aviacijos bazėje Kryme rugpjūčio pradžioje.

(85)
(1)
(84)

Komentarai ()