Rusijos žiniasklaida bijo paskelbti Zelenskio pareiškimą per G20 susitikimą: šokiruotų rusus?  ()

Kremliaus kontroliuojamos Rusijos valstybinės agentūros, o po jų ir didžiausios privačios žiniasklaidos priemonės, bijojo paviešinti Zelenskio pareiškimus dėl Rusijos Federacijos veiksmų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida bijo skelbti Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kalbą G20 viršūnių susitikime, kurioje jis įvardino sąlygas taikos deryboms, rašo „Agentūra. Novosti“.

Kremliaus kontroliuojamos Rusijos valstybinės agentūros, o vėliau ir didžiosios privačios žiniasklaidos priemonės, baiminasi, kad rusai gali išgirsti „nepatogią tiesą“ apie Rusijos invaziją į Ukrainą. G20 viršūnių susitikime Zelenskis įvardijo sąlygas, kuriomis Kyjivas būtų pasirengęs taikai su Maskva.

Kremliaus naujienų agentūros „RIA Novosti ir TASS detalizavo tik keletą pasiūlymų, kuriuos Zelenskis pateikė per savo kalbą. Jie rašė apie jo iniciatyvas išplėsti grūdų sandorį, karo belaisvių mainus pagal formulę „visi už visus“, taip pat citavo Zelenskio pareiškimą, kad Kyjivas neketina pasirašyti „Minsko-3“. „RIA Novosti“ taip pat paskelbė naujienas apie Ukrainos prezidento pasiūlymą siųsti JT misiją į svarbiausius Ukrainos energetikos infrastruktūros objektus.

Jie ignoravo Zelenskio brėžiamas paraleles tarp Chersono išvadavimo su sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje 1944 m., žodžius apie „bandymą paversti šaltį ginklu“ prieš milijonus žmonių, „masines kapavietes“, kurias sukūrė Rusija, 430 žuvusių vaikų, 6 milijonus žuvusių naminių gyvūnų ir 50 tūkstančių žuvusių delfinų Juodojoje jūroje.

 

Į Rusijos žiniasklaidą nepateko ir Zelenskio pasiūlymas sukurti tribunolą dėl Rusijos nusikaltimų Ukrainoje. „RIA Novosti“ ir TASS net nepastebėjo, kad Ukrainos prezidentas per savo kalbą kreipėsi į G-19, demonstratyviai ignoruodamas Rusijos delegaciją.

Panašiai Zelenskio kalbą nušvietė ir privati ​​Rusijos žiniasklaida, kuri taip pat bijojo rašyti tiesą, bijodama Kremliaus represijų. „Kommersant“ svetainėje buvo paskelbtas tik vienas įrašas – „Zelenskis pasiūlė Rusijai apsikeisti kaliniais pagal formulę „visi už visus“. Ta pati žinia buvo ir RBC svetainėje. Be to, toje svetainėje buvo paskelbta naujiena „Zelenskis G20 konferencijoje pristatė 10 „taikos formulės“ sąlygų“, tačiau jos nebuvo detaliai išvardintos. „Interfax“ apie pasisakymą apskritai nerašė.

 

Tai ne pirmas kartas, kai Ukrainos prezidento kalbos Rusijoje iškarpomos. Kovo mėnesį „Roskomnadzor“ uždraudė skelbti Zelenskio interviu Rusijos žurnalistams, baimindamasi, kad rusai išgirs nepatogią tiesą.

(26)
(6)
(20)

Komentarai ()