[Žinios trumpai] Putinas jau savaitę nebesirodo viešumoje: per televiziją transliuojami keisti įrašai  ()

Vladimiras Putinas viešumoje nesirodė maždaug savaitę. Paskutinį kartą Rusijos diktatorius buvo matytas tą dieną, kai Šoigu paskelbė apie Rusijos kariuomenės išvedimą iš Chersono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pasakojo politikos strategas Michailas Šeitelmanas. Anot jo, Rusijos propagandistai, bandydami sukurti V. Putino buvimo informacinėje erdvėje iliuziją, per televiziją transliavo keistus įrašus.

Visų pirma, lapkričio 15 d. viename iš Rusijos kanalų buvo parodyta Kremliaus vadovo kalba. Kaip sakė Šeitelmanas, diktatorius savo kalboje pasakė daug keistų dalykų. Mariupolis ir Melitopolis esą kreipėsi į Kremliaus vadovą su prašymu pripažinti juos „karinės šlovės miestais“ ir Putinas jį suteikė už didvyrišką kovą Antrojo pasaulinio karo metais. Turint omenyje, kad vyksta karas, tokie pareiškimai atrodo keistai ir nėra susijęs su aktualiais įvykiais - nei Chersonu, nei G20.  „Esu įsitikinęs, kad tai buvo šių metų gegužės 8-osios įrašas. Putino nėra, jis pasislėpė savo bunkeryje. Nėra ką parodyti. Todėl Rusijoje buvo parodytas senas šešių mėnesių senumo vaizdo įrašas", - sakė Šeitelmanas.

Be to, po vaizdo įrašo transliacijos Rusijos prezidento svetainėje pasirodė dekretai dėl „Karinės šlovės miesto“ vardo suteikimo Mariupoliui ir Melitopoliui. Šeitelmanas teigia, kad tai būtina, kad niekas nesuprastų senojo vaizdo įrašo klaidų.

Kaip pastebėjo politikos strategas, susidaro įspūdis, kad dabar Rusijoje nėra centralizuotos vadovybės. Šeitelmanas užsiminė, kad Vladimiras Putinas nesirodo ne tik prieš žmones. „Putino nėra. Esu tikras, kad jis su niekuo nesusitinka. Galbūt, išskyrus galbūt su Patruševu. Tačiau Lavrovas, Peskovas ir kiti Rusijos vardu kalbantys žmonės atrodo kaip tie, kurie nebendrauja su Putinu“, kalbėjo politikos strategas.

 

Jis pridūrė, kad tai aiškiai matyti iš Rusijos pareigūnų pareiškimų. Visų pirma, Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas Rusijos žiniasklaidai sakė, kad Chersonas išlieka „Rusijos regiono sostine“ ir „jokie kiti sprendimai nebuvo priimti“. „Putino bendražygiai neturi jokių naujų nurodymų. Jie sako, kad girdėjo tai seniai, o dabar kartoja. Tačiau į naujus klausimus atsakyti negali", – sakė Šeitelmanas. Putinas tiesiog dingo.

 

Beje, Technologijos.lt straipsniai apie Putiną dažnai iliustruojami nuotraukomis iš „Wikimedia Commons“. Ten jas kelia oficialūs Kremliaus šaltiniai. Putino lapkričio galerijoje yra keturios nuotraukos - naujausia yra iš lapkričio 10 dienos. Palyginimui, spalį į „Wikimedia Commons“ įkelta daugiau nei 60 naujų Putino nuotraukų.

(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: