Pamačius, ką sugalvojo Saudo Arabija, atvips žandikaulis – tokios monstrinės išvaizdos terajachtos pasaulis dar neregėjo (Foto, Video)  (4)

Saudo Arabija paskelbė apie naują 8 mlrd. USD vertės projektą – Saudo Arabijos terajachta yra vėžlio formos ir joje turėtų gyventi 60 000 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei bus baigta, terajachta, pavadinta „Pangeos“, taps didžiausia kada nors pastatyta plūduriuojančia konstrukcija. Didžiausia pasaulyje jachta pavadinta Pangėjos, superkontinento, egzistavusio prieš 200–335 mln. metų, vardu.

Terajachta bus 549 m ilgio, o jos plotis – 610 m, todėl lubos kambariuose bus daug aukštesnės nei standartinės.

„Pangeos“ bus varomas devyniais visiškai elektriniais HTS varikliais, kurie palaiko pastovų 5 mazgų (apie 10 km/h) laivo greitį. Ši naujovė taip pat generuos atsinaujinančią energiją lūžtant bangoms ant laivo sparnų, o jo stogas yra išklotas saulės baterijomis.

Apatinėje laivo dalyje projektavimo komanda taip pat įtraukė 30 000 kamerų skyrių ir pateikė nenuskandinamą plūduriuojantį sprendimą.

 

Ši neįtikėtinai didžiulė struktūra apima kitas funkcijas, tokias kaip paplūdimio klubas, prekybos centras, šoniniai apartamentai ir daugybė modernių patogumų.

Jei bus baigtas, „Pangeos“ bus paleistas iš laivų statyklos Saudo Arabijoje ir neturės paskirties vietos, o nuolatos plauks aplink pasaulį.

Neabejotina, kad ši terajachta bus skirta entuziastams, turintiems nemažai pinigų.

Tikimasi, kad statybos galėtų prasidėti 2033 m., o statybos laikas – aštuoneri metai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(14)
(33)

Komentarai (4)