[Žinios trumpai] Skelbiami vaizdai, kaip atrodo slaptos FSB kankinimo kameros Chersone (Foto, video)  ()

Vykdydami filtravimo operacijas Chersone, SBU ir nacionalinė policija aptiko kankinimų kamerą, kurioje okupantai tyčiojosi iš proukrainietišką poziciją užimančių Chersono gyventojų. Tyrėjų duomenimis, rusai čia laikė apie 50 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto „Ukrainian Witness" paskelbtame vaizdo įraše matyti Chersono kankinimų kamera. Čia rusų okupantai laikė vietinius gyventojus ir juos skriaudė. Tai, kad tai kankinimų kamera, liudija daugybė teisėsaugos pareigūnų rastų kankinimo priemonių.

Ant kamerų sienų galima skaityti užrašus rusų kalba: „Dieve, padėk ir gelbėk", „Dieve duok stiprybės". Ten taip pat yra žymės – būdingos perbrauktos linijos, nurodančios, kiek dienų kaliniai praleido savo kamerose.

Ant sienos kabo tik viena centrinio šildymo akumuliatoriaus sekcija, o ji visai nebuvo skirta šildyti: prie jos buvo prirakinti kaliniai. Kaliniai taip pat sumušti ir jiems nebuvo leista miegoti. Su okupantais bendradarbiauti atsisakę ukrainiečiai buvo apklausti – kokiu būdu, galima tik įsivaizduoti.

 

Tūkstančiai žmonių Chersono srityje praėjo per Rusijos kankinimo kameras.

Bėgdami į kairįjį Dniepro krantą, okupantai bandė sunaikinti savo nusikaltimų pėdsakus: kalėjime degino padangas, kad kiltų gaisras. Nepavyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(16)
(-13)

Komentarai ()