[Žinios trumpai] „NATO pasiekė ribą“: J.Stoltenbergas skelbia pavojų  (4)

Aljansas turi suaktyvinti savo karinį potencialą, kad paremtų Ukrainą. Jenso Stoltenbergo teigimu, kiekviena šalis iki 2024-ųjų turi padidinti išlaidas gynybai iki 2 % BVP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Atlanto aljansas išnaudojo didžiąją dalį ginklų ir amunicijos atsargų, todėl būtina didinti jų gamybą. Tai interviu Kanados televizijos kanalui CBC metu pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

J. Stoltenbergo teigimu, NATO turėtų sustiprinti savo karinius pajėgumus, kad ilgalaikėje perspektyvoje padėtų Ukrainai.

Aljanso šalys išnaudojo didžiąją dalį ginklų ir amunicijos atsargų, todėl būtina dirbti su pramone ir didinti gamybą, – tęsė generalinis sekretorius.

„Turime atsiminti, kad kaina, kurią mokame, matuojama pinigais. O kaina, kurią Ukraina moka, yra matuojama kiekvieną dieną gyvybėmis ir krauju. Mes privalome juos remti", – pabrėžė J. Stoltenbergas.

Anot jo, NATO šalių tikslas yra didinti išlaidas gynybai – iki 2024 metų kiekviena šalis privalo skirti 2 % BVP.

Jensas Stoltenbergas, kalbėdamas lapkričio 21 dieną Madride vykusioje konferencijoje, paragino NATO padidinti karinę pagalbą Ukrainai, kad būtų pasiekta „priimtina taika" su Rusija.

Kaip sakė generalinis sekretorius, bet koks karas anksčiau ar vėliau baigiasi prie derybų stalo, tačiau Aljansas nori taikos, kuri tinkama Ukrainai. Tai, anot jo, tiesiogiai priklauso nuo sėkmės mūšio lauke.

 

„Todėl NATO turėtų plėsti ginklų tiekimą Ukrainai", – sakė generalinis sekretorius.

Iš esmės svarbu, kad NATO netaptų konflikto šalimis, sakė jis per diskusiją dėl neskraidymo zonos įvedimo virš Ukrainos.

„Jei pradėsime dislokuoti pajėgas, tapsime konflikto dalyviu. Aljansas siekia padėti Ukrainai pačiai apginti savo oro erdvę. Sąjungininkai jau tiekia joms oro gynybos sistemas ir amuniciją", – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(73)

Komentarai (4)