[Žinios trumpai] Putinas putojasi iš pykčio: Vakarai pagaliau rado jo „jautrųjį tašką“  (3)

Vladimiras Putinas grasina Vakarų valstybėms „rimtomis pasekmėmis“, kai bus įvestos Rusijos naftos kainų lubos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarai surado Rusijos Federacijai skaudų tašką. Gruodžio 5 d. JAV ir jų sąjungininkės įveda Rusijos naftos kainų lubas. Kremlius apie planuojamus apribojimus buvo įspėtas dar rugsėjį, tačiau lubos tada dar buvo nenustatytos.

Kaip rašo „The Wall Street Journal", dabar svarstomos 60–70 USD už barelį rusiškos naftos kainos lubos. Istorinio Vakarų sprendimo išvakarėse Vladimiras Putinas pareiškė, kad apribojimas „labai tikėtina, jog sukels rimtų pasekmių", pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

„V. Putinas pabrėžė, kad tokie veiksmai prieštarauja rinkos santykių principams ir gali sukelti rimtų pasekmių pasaulinei energijos rinkai", – teigiama pranešime.

Beje, diskutuojant apie rusiškų angliavandenilių kainų kategoriją, Rytų Europos šalys pasirodė radikalesnės. Jų atstovai siūlė ją nustatyti žemiau dabartinės rinkos kainos, kad Rusija netektų pajamų, iš kurių finansuoja karą.

 

Graikija, Kipras ir Malta nenori prarasti didelių pajamų iš naftos gabenimo tanklaiviais, todėl pasisako už 65–70 USD už barelį kainų lubas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(1)
(158)

Komentarai (3)