[Žinios trumpai] Karštas Rusijos gerbėjas šokiruotas, ką su juo padarė Estija: atėmė viską ir išspyrė iš šalies  (3)

Nekęsti Vakarų, bet juose gyventi - daugybės rusų trokštamas gyvenimo būdas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos valdžia panaikino leidimą gyventi 66 metų Rusijos piliečiui Sergejui Neprimerovui, kuris beveik visą gyvenimą gyveno Estijoje.

Kaip rašo Rusijos naujienų leidinys „Fontanka“, rugsėjo 30 d. Neprimerovas iš Narvos (Estija) išvyko į Ivangorodą (Rusija) dalyvauti draugo laidotuvėse. Kai jis bandė grįžti namo, Estijos pasienio pareigūnai atsisakė jį įleisti į šalį ir pranešė, kad jam penkeriems metams uždrausta atvykti į Estiją ir Šengeno erdvę apskritai.

„Man buvo pasakyta, kad man buvo atimtas leidimas gyventi, nes esu pavojingas ES. Įsodino mane į mašiną, nuvežė į pasienio kontrolės punktą Nr. 2, nuvežė prie tilto, davė pasą, paėmė asmens tapatybės kortelę ir viskas – likau stovėti ant tilto be savo turto, išskyrus telefoną ir skėtį“, – „Fontanka“ žurnalistams sakė Neprimerovas.

Estijos valdžios teigimu, Neprimerovo leidimas buvo panaikintas dėl jo aktyvaus dalyvavimo prorusiškuose protesto mitinguose, kurie Estijoje dažnai būna pakankamai agresyvūs ir proputiniški. „Metų metus Neprimerovas dalyvaudavo renginiuose vykdydamas provokacijas: vilkėjo Rusijos vėliavos spalvas, rusišką karinę uniformą ir kitą rusišką simboliką“, – sakė pareigūnai.

 

Neprimerovas žurnalistams sakė, kad bando apskųsti sprendimą Estijos teismui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(509)
(5)
(504)

Komentarai (3)