[Žinios trumpai] „The Economist“ skelbia grėsmingą perspėjimą Ukrainai: Vakarai bijo artėjančio mūšio, gali dėti į krūmus  ()

Ukrainos bandymas atgauti Rusijos okupuoto Krymo pusiasalio kontrolę bus kruvinas ir sunkus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarai liks nuošaly nuo Ukrainos bandymo atkovoti Krymą, aneksuotą 2014 m. Visus tokio plano įgyvendinimo sunkumus aprašė „The Economist".

Medžiagoje aiškiai teigiama, kad Kyjivas „vargu ar gali tikėtis šiuo klausimu Vakarų paramos". Ukrainos ginkluotosios pajėgos tikrai parodė savo galią ir sukūrė prielaidas „kampanijai", išvarant iš Krymo RF karius. Keletas sėkmingų Ukrainos kariuomenės atsakomųjų puolimų aiškiai rodo, kad ji yra pajėgi įvykdyti tokią operaciją.  

Vis dėlto, kaip pastebi užsienio žurnalistai, Vakarų partneriai baiminasi, kad Krymo ar Donbaso grąžinimo operacija „gali pastūmėti Rusiją į karo eskalaciją, galbūt net peržengiant branduolinį slenkstį". Keliomis dienomis anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad taikos sutarties sudarymo sąlyga yra visų šalies žemių, įskaitant Krymo, grąžinimas.

Kol kas kitų galimybių, išskyrus pusiasalio deokupaciją karinėmis priemonėmis, nėra. Ginkluotosios pajėgos veiks pagal numatytą planą. Kremlius audringai sutiko Ukrainos lyderio pareiškimą – V. Putinas sušaukė Saugumo Tarybą.

 

Tuo tarpu „The Economist" rašo, jog šaltiniai iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų neatmeta operacijų prieš teritorijas, kurias Rusija užėmė prieš visapusišką invaziją. Visų pirma, Ukrainos pajėgos sunaikins Rusijos logistiką iš Krymo, kad atkirstų „V. Putino sausumos tiltą".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(10)
(18)

Komentarai ()