Vatikanas pataikė į jautrią Rusijos vietą - įsiutusi Zacharova apkaltino popiežių „iškrypimu“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Popiežius Pranciškus ilgą laiką bandė išlaikyti neutralią poziciją dėl karo Ukrainoje, ragino pradėti paliaubas, bet nesmerkė agresoriaus. Tačiau šiomis dienom jis padarė sensacingą pareiškimą, kuris „pakėlė ant kojų“ rusų propagandistus.

„Žiauriausiais“ Rusijos armijoje pontifikas pavadino ukrainiečius kankinančius čečėnus ir buriatus.

„Žiauriausi, ko gero, yra tie, kurie yra iš Rusijos, bet nesilaiko rusiškų tradicijų, pavyzdžiui, čečėnai, buriatai ir pan. Žinoma, užpuolikė yra Rusijos valstybė. Tai visiškai suprantama“, – sakė popiežius.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pirmininkė Marija Zacharova, garsėjanti diplomatinio etiketo neišmanymu ir negebėjimu pasirinkti žodžių, pasipiktino tokiais Katalikų bažnyčios vadovo žodžiais. Ji rekomendavo prisiminti 90-uosius – 2000-ųjų pradžią, kai „mums buvo sakoma priešingai, kad rusai, slavai kankino Kaukazo tautas, o dabar mums sakoma, kad Kaukazo tautos atstovai kankina rusus. Taip gali skelbti tik tiesos nepaisantys iškrypėliai“.

Buriatijos vadovas Aleksejus Cydenovas taip pat stojo ginti kolegų okupantų. Jis apkaltino JAV dėl indėnų genocido Šiaurės Amerikoje

 

„Ar kas nors gali pasakyti, kad kryžiaus žygiai buvo kupini dorybių? Europos valstybės sostinė - Belgrado miestas arba visa valstybė - Libija irgi buvo subombarduota, nedalyvaujant buriatams ir čečėnams“, – sakė Cydenovas.

Verta pažymėti, kad propagandistai neranda tinkamų argumentų ginčuose, jie prisimena kitų nuodėmes, negalvodami, kad šiuolaikines žudynes ir karo nusikaltimus pateisina praėjusių metų tragedijomis. Taip elgdamiesi rusai net nesuvokia, kad taip jie pripažįsta karo įstatymų pažeidimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(7)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: