[Žinios trumpai] „Z kanalai“ įsiutę, Rusijoje kyla skandalas: Šoigu atkirto kariuomenę nuo pagalbos  ()

Rusijos Federacijos gynybos ministerija monopolizavo karinių prekių tiekimą į frontą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje dėl vadinamosios „specialiosios operacijos“ kilo naujas garsus skandalas. Šalies karinė vadovybė ne tik nepakankamai aprūpina savo okupacinį kontingentą Ukrainoje, bet ir užkerta kelią privačiam karinių prekių pristatymui.

Rusijos Federacijos federalinė muitinės tarnyba paskelbė oficialų pareiškimą, kuriame nurodė, kad prekių tiekimas vadinamosios „specialiosios operacijos“ reikmėms dabar vykdomas tik su visiška Gynybos ministerijos kontrole. „Organizuojant ir įgyvendinant tokius pristatymus būtina kreiptis į RF Gynybos ministeriją“, – rašoma dokumente. Toks sprendimas, panašu, motyvuojamas saugumo siekiu.

Tačiau „specialiosios operacijos“ gerbėjai, socialiniuose tinkluose įprastai vadinami „Z kanalais“, vis tiek įsiuto. Įdomu, kad prekės sulaikomos ne pakeliui į Ukrainą, o pakeliui į Rusiją.

„Nežinome, kaip tai komentuoti. Gynybos ministerija privertė muitinę, kad neįleistų į Rusiją visko, ką perkame kovotojams - kopterių (Kinija), termovizorių („iRay“, Kinija), taikiklių („NightForce“, JAV per Dubajų), aprangos, batų ir tt. Kažkas labai nori sustabdyti gerų dalykų srautą į kariuomenę“, – piktinasi z kanalai.

 

Tiesą sakant, Rusijos Federacijos gynybos ministerija monopolizuoja karinių prekių tiekimą į frontą. Atsižvelgiant į Putino režimo korupcijos lygį, galima daryti prielaidą, kad menkas Rusijos Federacijos okupacinės kariuomenės aprūpinimas dar labiau pablogės.

(135)
(0)
(135)

Komentarai ()

Susijusios žymos: