Naujas ginklas Ukrainos HIMARS – netrukus smogs rusams net 150 km atstumu: kada Ukraina gali gauti tokius šaudmenis (Video)  ()

JAV svarsto galimybę Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduoti naujus didelio tikslumo ginklus raketų sistemoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo laikraštis „The Guardian“, remdamasis „Reuters“, Pentagonas svarsto „Boeing“ pasiūlymą tiekti Ukrainai pigias mažas tikslias bombas, pritvirtintas prie gausiai prieinamų raketų, leidžiančių Kijevui smogti toli už Rusijos linijų.

Jungtinių Amerikos Valstijų ir sąjungininkų karinės atsargos mažėja, o karui užsitęsus Ukrainai kyla vis sudėtingesnių ginklų poreikis. „Boeing“ siūloma sistema, pavadinta „Ground-Launched Small Diameter Bomb“ (GLSDB), yra vienas iš maždaug pusšimčio planų, kaip pradėti gaminti naują ginkluotę Ukrainai ir Amerikos sąjungininkėms Rytų Europoje, naujienų agentūrai sakė pramonės šaltiniai.

Remiantis „Reuters“ ir trijų su planu susipažinusių žmonių peržiūrėtu dokumentu, GLSDB galėtų būti pristatytas jau 2023 m. pavasarį. Jame sujungiama GBU-39 mažo skersmens bomba (SDB) su raketiniu varikliu M26, kurie abu yra įprasti JAV atsargose.

Nors keletas GLSDB vienetų jau yra pagaminti, formaliems pirkimams yra daug logistinių kliūčių. „Boeing“ plane reikalaujama atleisti nuo kainos nustatymo, atleidžiant rangovą nuo nuodugnios peržiūros, užtikrinančios, kad Pentagonas gautų geriausią įmanomą pasiūlymą. Bet koks susitarimas taip pat reikalauja, kad mažiausiai šeši tiekėjai paspartintų savo dalių ir paslaugų siuntimą, kad greitai pagamintų ginklą.

 

Nors JAV atmetė prašymus dėl 185 mylių (297 km) nuotolio ATACAMS raketų tiekimo, GLSDB 94 mylių (150 km) nuotolis leistų Ukrainai pataikyti į vertingus karinius taikinius, kurie buvo nepasiekiami, ir padėtų jai tęsti kontratakas Rusijos užnugario zonose.

GLSDB bendrai gamina „Saab AB“ ir „Boeing Co.“. Jis buvo kuriamas nuo 2019 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(4)
(85)

Komentarai ()