Tūkstančiai NATO karių ruošiasi galimam Rusijos puolimui „labiausiai tikėtinoje vietoje“ – aljansas čia atsilaikytų tik 36 val. (Foto)  (3)

NATO pajėgos surengė pratybas Lenkijoje prie sienos su Baltarusija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-28 Tūkstančiai NATO karių ruošiasi galimam Rusijos puolimui „labiausiai tikėtinoje vietoje“ – aljansas čia atsilaikytų tik 36 val. (Foto)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 25 dieną Šiaurės Atlanto aljansas pradėjo plataus masto pratybas „Bull Run“ Suvalkų koridoriuje. Tai nedidelė ir ne per tankiai apgyvendinta vietovė šiaurinėje Lenkijos dalyje, esanti tarp Baltarusijos ir Kaliningrado. Jis yra tik 100 km pločio ir turi didelę strateginę reikšmę.

Apie pratybas Lenkijos gynybos ministerija pranešė oficialiame „Twitter“ kanale.

 

Manevruose dalyvavo apie 2000 NATO karių, vadinamosios Aljanso bataliono kovinės grupės. Lenkijos, JAV, JK, Rumunijos kariuomenė, aprūpinta 1000 vienetų technikos, atidirbo savo veiksmus galimu Rusijos invazijos atveju. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas vandens telkinių forsavimui, atakų ir kontrpuolimų atmušimui.

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas pažymėjo, kad pratybose buvo panaudota „mūšių Ukrainoje stebėjimo patirtis“.

„Mes žinome, kokius metodus naudoja Rusija ir kokie metodai yra veiksmingi“, - sakė jis.

 

Situaciją pakomentavo žinomas Rusijos politikos strategas Stanislavas Belkovskis. Jis įsitikinęs, kad pratybų vieta buvo pasirinktas Suvalkų koridorius, nes būtent ten NATO tikisi Rusijos invazijos.

„NATO Suvalkų koridorius laikomas labiausiai tikėtina Rusijos atakos vieta. Jų vertinimu, Aljanso pajėgos galės išlaikyti šią atkarpą ne ilgiau kaip 60 valandų (blogiausiu atveju – 36 valandas)“, – rašė Rusijos politikos strategas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(19)
(62)

Komentarai (3)