[Žinios trumpai] Ždanovas skelbia, kaip stipriai keičiasi NATO retorika Ukrainos atžvilgiu (Video)  ()

Karo ekspertas Olegas Ždanovas paaiškino, kaip pasikeitė Vakarų ir NATO retorika dėl įvykių Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jensas Stoltenbergas sakė, kad Ukraina neturėtų sutikti su kompromisu su Rusija, kai atiduodamos jos teritorijos, ir kad ji turėtų sėsti prie derybų stalo tik tada, kai bus grąžintos visos anksčiau priešo užgrobtos žemės. Būtent jo pasisakymas Olegui Ždanovui atrodo pirmasis NATO naujos pozicijos dėl karo Ukrainoje „varpas“.

Kaip pasikeitė NATO pozicija dėl karo Ukrainoje, aiškina Olegas Ždanovas. Karo eksperto analizę rasite „YouTube“ vaizdo įraše.

Ukrainos pajėgų rezervo pulkininkas pirmiausia pateikė šios savaitės kovinių veiksmų prognozę, teigdamas, kad tęsis poziciniai mūšiai. Jis priminė, kad Rusijos kariuomenė pergrupuoja savo pajėgas, o ukrainiečiai ruošiasi galimam puolimui.

Tuomet karo ekspertas pabrėžė kolektyvinės Vakarų pozicijos dėl karo Ukrainoje pokyčius: „Bendra tendencija, ta banga, kad reikia dėrėtis greitai, pradeda slūgti, ir dabar įvairaus rango politikai iš kitos politinės stovyklos pradeda sakyti, kad jokių derybų su Rusija negali būti, kol nebus įvykdytos prezidento V. Zelenskio pateikto taikos plano sąlygos.“

 

Olegas Ždanovas komentavo NATO generalinio sekretoriaus žodžius apie karą Ukrainoje: „Tai jau atvirkštinė banga arba paramos Ukrainai banga, kuri prasideda nuo tokių pareiškimų, kokius padarė Jensas Stoltenbergas. Jis teigė: „Jei Ukraina pradės derybas, nenugalėjusi Rusijos mūšio lauke, ilgalaikės taikos nebus, todėl Kyjivui ir toliau turėtų būti teikiama karinė parama. Žinoma, jis vėluoja aštuonerius metus, bet tiksliai nurodo, kas įvyko 2014 ir 2015 m., kai mūsų politinė vadovybė pasirašė liūdnai pagarsėjusį „Minską-2“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: