[Žinios trumpai] Ždanovas skelbia, kas nutiko su „Bayraktar“: kodėl apie juos niekas nebekalba?  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Olegas Ždanovas atsakė į klausimą, kodėl nebėra informacijos apie „Bayraktar“ darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ždanovas suskubo nuraminti ukrainiečius, sakydamas, kad turkų dronai ir toliau naikina priešą mūšio lauke, tačiau nenorima filmuoti ir publikuoti jų darbo rezultatų ir misijų vaizdo įrašų.

Karo ekspertas sakė: „Kiek aš suprantu, kovotojai ne prie „Stugnų“ (prieštankinis ukrainiečių ginklas - red.), nei prie video publikavimo, nei prie panašios veiklos. Vyksta karas, įprastas mūsų kariuomenės darbas yra naikinti okupantus mūsų teritorijoje“. Kodėl Ždanovas paminėjo „Stugna-P“ prieštankines raketas? Nes jų veikimo vaizdo įrašai yra labai dažnai publikuojami internete. Kariai telefonais nufilmuoja raketos valdymo skydo ekraną. „Bayraktar“ operatoriai tokių filmavimo galimybių neturi.

„Atkreipkite dėmesį, kad gal „Bayraktar“ operatoriai ir galėtų filmuoti, tarkime, valdymo centrą, kuris yra šiltai įrengtas ir, turbūt, sudarytų sąlygas filmuoti telefonu. Tačiau nepamirškime, kad kiekvienas išmanusis telefonas turi ką? GPS įrangą ir, įkėlus vaizdo įrašą į internetą, jis iškart pririšamas prie vietos. Manau, kad reklama jau padaryta, mes visko matėme ir mums, eiliniams piliečiams, to visiškai užtenka“, sakė Ždanovas.

 

Kitaip tariant, Ukraina greičiausiai sugriežtino savo karių kontrolę, kad nebūtų aptikti dronų valdymo centrai. Arba tiesiog nuspręsta apie dronus kalbėti kiek įmanoma mažiau, kad priešas po trupinį nerinktų jautrios informacijos.

(281)
(10)
(271)

Komentarai ()