[Žinios trumpai] Lietuva į Ukrainą išsiuntė 6 vilkikus su energetine įranga  ()

Lietuva į Ukrainą išsiuntė šešis sunkvežimius su 114 įvairaus galingumo transformatorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė Energetikos ministerijos spaudos tarnyba, tai buvo aptarta Ukrainos energetikos ministro Hermano Haluščenkos ir Lietuvos energetikos ministro Dainiaus Kreivio susitikime.

Pažymima, kad D. Kreivys išreiškė visokeriopą paramą Ukrainos žmonėms ir pabrėžė, kad Lietuva ir toliau padės Ukrainai. Štai neseniai iš Lietuvos į Ukrainą buvo išsiųsti šeši sunkvežimiai su 114 įvairaus galingumo transformatorių. Iš viso Lietuva ketina pateikti 252 transformatorius.

Šiuo metu taip pat rengiamas kitas humanitarinės pagalbos Ukrainos energetikos sektoriui paketas, kuriam numatyta skirti 2 mln. eurų.

Haluščenka padėkojo Lietuvos partneriams už operatyvią pagalbą.

„Lietuva visada buvo patikima mūsų partnerė ir draugė. Labai vertiname jūsų paramą Ukrainai visais lygmenimis. Esu įsitikinęs, kad vienybė ir solidarumas padės mums pasipriešinti bendram priešui ir pasiekti pergalę prieš agresorių“, – pabrėžė jis.

 

 

Lapkričio 23 d. Rusija surengė dar vieną masinį išpuolį. Dėl to daugelyje regionų nutrūko elektros energijos tiekimas, taip pat nebuvo tiekiama šiluma ir vanduo.

Tą pačią dieną paaiškėjo, kad pagal Europos Parlamento vadovės Robertos Mezzolos ir Florencijos mero bei „Eurocities“ prezidento Dario Nardellos inicijuotą programą „Vilties generatoriai“ didžiausi Europos miestai Ukrainai padovanos elektros generatorių ir transformatorių.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen teigė, kad Europos Komisija taip pat ruošiasi skubiai pristatyti įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: