[Žinios trumpai] „Tarp Maskvos ir Minsko yra problemų“: Lukašenka skris pas Putiną, skelbiama, kas nutiko  ()

Baltarusijoje netikėtai mirus Aleksandro Lukašenkos įpėdiniu vadintam užsienio reikalų ministrui Vladimirui Makejui, Aleksandras Lukašenka paskelbė apie būsimą naują susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, sakydamas, kad tarp Maskvos ir Minsko yra problemų, dėl kurių būtina diskusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Yra tam tikrų vėlavimų, deja, biurokratinių. Mes apie tai kalbėsime, tai apskritai susiję su mūsų bendradarbiavimu su Rusija. Artimiausiu metu susitiksime su Rusijos prezidentu. Taip pat aptarsime šiuos klausimus“, - sakė neteisėtas Baltarusijos vadovas.

Anot Lukašenkos, kalbama neva apie ekonomines problemas, trukdančias pakeisti importą: „Tai dabar mums yra svarbiausia. Šie metai jau parodė, kad galime tai padaryti. Reikia tik šiek tiek laiko, bet galime susitvarkyti.“ Tuo pačiu Lukašenka neįvardijo siūlomo susitikimo datos.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad tarp Lukašenkos ir Putino yra perbėgusi juoda katė. Manoma, kad Putinui netinka, kad Baltarusija atsisako įsitraukti į karą Ukrainoje visa jėga. Nors Baltarusija leidžia naudoti savo teritoriją Ukrainos atakoms, Lukašenka į pietų kaimynę nesiuntė savo pajėgų. Tuo tarpu Ukrainą gina nemažai baltarusių, pabėgusių nuo Lukašenkos režimo. Manoma, kad Putinas gali galvoti apie Lukašenkos pakeitimą griežtesniu vadovu, kuris siųstų pajėgas į Ukrainą, taip sumažindamas spaudimą mobilizacijos gąsdinamai Rusijos visuomenei.

(4)
(19)
(-15)

Komentarai ()