Kinija skelbia galingą pareiškimą: „JAV kariuomenė rimtai pažeidė Kinijos suverenitetą ir saugumą“  (1)

Kinijos kariuomenė pranešė, kad JAV raketinis kreiseris „Chancellorsville“ „neteisėtai įsiveržė“ į Kinijos vandenis netoli Spratlio salų Pietų Kinijos jūroje. JAV karinis jūrų laivynas kaltinimus neigia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Censor.NET su nuoroda į Reuters.

„JAV kariuomenės veiksmai rimtai pažeidė Kinijos suverenitetą ir saugumą“, – sakė Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos Pietų vadovybės atstovas Tianas Junlis.

Raketinis kreiseris „USS Chancellorsville“ neseniai praplaukė per Taivano sąsiaurį ir netoli Spratlio salų.

JAV karinis jūrų laivynas pavadino Kinijos pareiškimą „melagingu“ ir apibūdino jį kaip „paskutiniu iš daugelio KLR veiksmų, kuriais siekiama iškraipyti teisėtas JAV jūrų operacijas“.

Pareiškime pažymima, kad kreiseris „USS Chancellorsville“ (CG 62) veikė pagal tarptautinėje teisėje įtvirtintą laisvos navigacijos principą.

„Jungtinės Valstijos gina kiekvienos tautos teisę skristi, plaukti ir veikti visur, kur leidžia tarptautinė teisė“, – sakoma JAV karinio jūrų laivyno pranešime.

 

Reikėtų pažymėti, kad Kinija pretenduoja į beveik visą Pietų Kinijos jūrą, o jos vandenys tapo vienu iš daugelio karštųjų taškų sunkiuose jos ir JAV santykiuose.

Jungtinės Valstijos atmeta, kaip ji vadina, Kinijos neteisėtas teritorines pretenzijas tuose vandenyse.

Pastaraisiais metais JAV karo laivai vis dažniau praplaukia per Pietų Kinijos jūrą, kad parodytų, jog Kinijos teiginiai yra nepagrįsti.

Kinijos kariuomenė pranešė, kad jos kariai ir toliau bus kovinėje parengtyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(4)
(11)

Komentarai (1)