Arestovičius: Putinas suklydo grandioziškai – „po NATO viršūnių susitikimo Rusijai neliko jokių vilčių“  ()

NATO viršūnių susitikimas Bukarešte baigėsi labai pragaištingais rezultatais Kremliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus viltys, kad Vakarai darys spaudimą Ukrainai ir privers ją kapituliuoti kare, nepasitvirtino. NATO viršūnių susitikimas Bukarešte parodė, kad parama Kyjivui tebėra stipri ir su Maskva niekas nesiderės.

Apie tai „YouTube“ kanalo „Feigin LIVE“ eteryje lapkričio 29 d. vakarą kalbėjo Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Baigiantis viršūnių susitikimui NATO šalių vadovai padarė nedviprasmišką pareiškimą, kuris Rusijai nepalieka jokių vilčių.

„Nebus paliaubų, nebus ir derybų dėl paliaubų. Tai labai konkreti mintis... Tai jų atsakas į pusantro mėnesio trukusias diskusijas dėl derybų... NATO kolektyvinis atsakas. Žodžio „derybos“ nėra. Tai visai ne tema. Tema – parama Ukrainai svarbiausiais klausimais, pradedant taktine ginkluote, karine technika konkretiems poreikiams ir baigiant strateginiais pareiškimais dėl bendros Ukrainos infrastruktūros apsaugos ir superstrateginiu, metastrateginiu, pasauliniu Ukrainos stojimo į NATO klausimu. Ukrainos parama besąlygiška, ir ji bus plečiama“, – kalbėjo patarėjas.

 

Apskritai, pažymėjo jis, viršūnių susitikimas dar kartą pademonstravo grandiozinę V. Putino geopolitinę nesėkmę.

„Kodėl jis pradėjo šį karą? „NATO iki 1997 m. sienų.“ O kas dėl to atsitiko? Ukraina įstoja į NATO ir NATO perkelia savo sienas į Rytus. Tai yra „įgudusi“ užsienio politika. Norint pasiekti visiškai priešingų tikslų nei ketino, ir tuo pačiu į žemę užkasti dar 100 tūkstančių savo piliečių, tai, žinoma, turi būti... Putinas. Strateginių operacijų meistras... Tai pasirodė daugiakryptis žingsnis“, – sakė Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(4)
(123)

Komentarai ()