Muskas skelbia didžiulę technologijų revoliuciją, žmonės pereis į visiškai naują lygį: „Tai bus taip galinga, kaip pirmasis iPhone“  ()

Praėjo dveji metai, kai bendrovė implantavo į kiaulės galvą savo technologiją, o beždžionei – kiek daugiau nei prieš 19 mėnesių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Neuralink" generalinis direktorius Elonas Muskas paskelbė apie smegenų lusto bandymus su žmonėmis per ateinančių šešių mėnesių laikotarpį, teigia „Engadget".

Lapkričio 30 d. „Neuralink" pristatė renginį, kuriame E. Muskas paskelbė, kad „tikriausiai po šešių mėnesių smegenų lustas bus įdiegtas žmogui": „mūsų produktas bus kaip pirmasis iPhone".

Vasario mėnesį kompanija patvirtino, kad beždžionės mirė Kalifornijos universiteto Deviso primatų centre bandant implantų prototipą, tačiau atmetė Atsakingos medicinos gydytojų komiteto kaltinimus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Trečiadienį E. Muskas netiesiogiai atsakė į šiuos kaltinimus.

„Mes nelengvai ryžtamės įdėti šiuos prietaisus gyvūnams", – sakė jis. „Esame labai atsargūs ir visada norime, kad prieš implantuojant juos avims, kiaulei ar beždžionei prietaisai būtų patvirtinti, o ne tik pagrįsti tyrimais", - sakė jis.

Liepą „Synchron" rinkoje įveikė „Neuralink", kai Niujorko Sinajaus kalno ligoninės gydytojai sėkmingai įdiegė bendrovės 1,5 (3,8 cm) colio ilgio prietaisą žmogui, sergančiam šonine amiotrofine skleroze. Pacientas, praradęs galimybę savarankiškai judėti ir bendrauti, naudodamasis lustu galėjo naršyti internete ir siųsti trumpąsias žinutes, savo mintis paversdamas kompiuterio komandomis.

 

„Neuralink" vis dar stengiasi gauti JAV reguliavimo tarnybos patvirtinimą savo implantui.

„Mes visi tam tikra prasme jau esame kiborgai", – renginio atidaryme juokavo E. Muskas, – „telefonas ir kompiuteris yra mūsų pačių pratęsimas".

Tačiau, pasak milijardieriaus, šie įrenginiai labai apriboja mūsų gebėjimą bendrauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(13)
(1)

Komentarai ()