„Rusijoje viskas blogai“: iš fronto bėga net „wagneriečiai“ – dezertyrus medžioja sraigtasparniais  ()

Ukrainoje kovojanti Rusijos okupacinė kariuomenė turi rimtų motyvacijos problemų. Dezertyravimas ir atsistatydinimas tampa vis dažnesni.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „YouTube“ kanale „Popular Politics“ kalbėjo žinoma Rusijos žurnalistė ir rašytoja Julija Latynina.

„Atrodo, kad Putinas susiduria su gana didelėmis mobilizacijos ir motyvacijos problemomis. Galiu papasakoti dvi istorijas... Vieną man papasakojo Vladimiras Osečkinas... Kai kuriems Bachmute dirbusiems „Wagner“ nariams automatiškai buvo pratęstos pasibaigusios sutartys. Jie kategoriškai atsisakė ir ketina atsistatydinti. Tai nebuvo jų susitarimas. Jie yra profesionalai ir samdiniai, o čia yra kažkokia mėsmalė, ir tikimybė prarasti galvą čia daug didesnė nei kokiame Malyje. Antrąją istoriją man papasakojo žinomas karo ekspertas Romanas Svitanas. Jo žiniomis, Zaporižioje daug rusų dezertyrų medžiojama iš sraigtasparnių, nes šie žmonės palieka savo pozicijas ir pabėga... Užnugaryje jų sugaunama labai daug“, – sakė žurnalistė.

Pasak jos, šie pavyzdžiai rodo, kad Rusijos karių motyvacija Ukrainoje yra apgailėtina.

 

J. Latynina mano, kad masinis karių bėgimas iš Zaporižios krypties yra susijęs su artėjančiu Ukrainos pajėgų puolimu.

„Kiekvienas, pažvelgęs į žemėlapį, supras, kad, užėjus šalčiams, pasibaigus purvinam orui, ukrainiečiai pereis į puolimą. Jie vyks būtent į Zaporižią... Tai gana pagrįsta. Tai didžiulis frontas, kuriame nėra pakankamai įtvirtinimų, ir šie įtvirtinimai bus apeiti. Rusijos karių moralė nėra labai aukšta“, – teigė rusų žurnalistė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(87)
(0)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: