Beprotybė, kuriai ryžtasi nedaugelis – per 5 sek. žmogus pasijaučia kitoje dimensijoje (Foto, Video)  ()

Amerikietiški kalneliai yra klasikiniai pasivažinėjimai pramogų parkuose visame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad kilę iš Rusijos sniego kalnelių, kalneliai pateko į Prancūziją. Beveik prieš 200 metų Paryžiuje buvo atidaryti pirmieji pasaulyje amerikietiški kalneliai, vadinami „Aerienų promenadomis“ (Promenades-Aériennes).

Praėjus šimtmečiams, amerikietiški kalneliai nepaprastai pažengė į priekį ir dabar visur yra populiarūs tarp nuotykių ir adrenalino ieškotojų. Tiesą sakant, Amerikoje yra net diena, skirta kalnelių mėgėjams, Nacionalinė kalnelių diena, kuri kasmet švenčiama rugpjūčio 16 d.

Įdomu, o kurie kalneliai yra greičiausi pasaulyje?

Pagal Gineso rekordų knygą 2022 m. lapkričio mėn. greičiausi amerikietiški kalneliai pasaulyje yra „Formula Rossa“, esantys Abu Dabio „Ferrari World“ pramogų parke Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Pramogų parkas žaismingai žinomas kaip „Ferrari žemė“.

 

Mažiau nei per 5 sekundes „Formula Rossa“ lekia 240 km/h greičiu, veždama savo drąsius keleivius į adrenalino kupiną kelionę. Oficialiame „Ferrari World“ puslapyje rašoma, kad kalneliai pasiekia 52 metrų aukštį prieš kirsdami finišo liniją, todėl lenktynininkai jaučiasi „tikru Scuderia Ferrari čempionu“.

Pagal Gineso rekordų knygą greičiausi kalneliai Amerikoje ir antri greičiausi pasaulyje yra „Kingda Ka“ pramogų parke „Six Flags Great Adventure“ Naujajame Džersyje. Jis per 3,5 sekundės įsibėgėja iki 206 km/h greičio. „Kingda Ka“ taip pat yra aukščiausi kalneliai pasaulyje – 139 m.

 

Kai „Kingda Ka“ pirmą kartą buvo atidaryti visuomenei 2005 m., tai buvo greičiausi ir aukščiausi kalneliai pasaulyje. Tačiau 2010 m. paleidus „Formula Rossa“, „Kingda Ka“ užėmė antrąją vietą, kalbant apie greitį. Abu kalnelius gamino ta pati įmonė „Intamin“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()