„Viskas prasidėjo nuo 5000 šalmų“: Vokietijoje paskelbtas „civilizacinis lūžis“ ir tai labai bloga žinia Rusijai (video)  ()

Ukrainos ambasadorius Berlyne Oleksijus Makejevas paskelbė apie drastiškus pokyčius Vokietijoje, nes prieš metus šalis kategoriškai atsisakė tiekti ginklus Ukrainai, apsiribodama „garsiųjų" 5000 šalmų perdavimu, o dabar Berlynas aktyviai apginkluoja karius modernia įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis tai pasakė interviu „NV” metu.

Jis priminė, jog Vokietija tapo pirmąja šalimi, Ukrainai parūpinusia vakarietišką oro gynybos sistemą – tai buvo „IRIS-T". Berlynas taip pat perdavė „Mars" raketines salvines sistemas, „Dingo" šarvuočius, „Gepardus", tiltų statybos įrangą ir „PzH 2000” savaeigius pabūklus.

„Visa tai yra sąraše, ko norime, kad Vokietija ir toliau mums tiektų”, – sakė O. Makejevas, pabrėždamas, kad darbas šiuo klausimu vyksta diplomatiniu lygmeniu.

Jis paskelbė Vokietijoje „civilizacinį žlugimą", kai šalis pradėjo suvokti savo vaidmenį Rusijos Federacijos kare prieš Ukrainą ir labai pasikeitė. Anot O. Makejevo, Vokietijoje „Rytų politikos era" baigėsi ir pripažįstamos padarytos klaidos.

 

„Vos prieš metus nė vienas vokietis negalėjo pagalvoti, kad iš Vokietijos bus tiekiami ginklai. Paprastai tai suvokti prireikia kartų kartoms, o dabar procesas įvyksta per kelis mėnesius. Žinoma, norėtume, kad tai įvyktų greičiau. Tačiau mes prisimename, pažiūrėkime, nuo ko prasidėjo vokiečių pagalba, ir tuos garsiuosius 5000 šalmų. Pamatykime, kaip situacija pasikeitė  šiandien", – sakė O. Makejevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(0)
(89)

Komentarai ()