Rusijos „karo korespondentai“ jau skelbia, kas susprogdino Rusijos oro bazes  ()

Rusijos „karo korespondentai“ tvirtina, kad smūgį įvykdė sovietinis Tu-141 „Strizh", kuris nepastebimai galėjo nuskristi beveik 650 km. O Ukrainos GUR atstovo Andrejaus Jusovo teigimu, šis incidentas byloja apie Rusijos Federacijos karinės infrastruktūros degradaciją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-06 Rusijos „karo korespondentai“ jau skelbia, kas susprogdino Rusijos oro bazes  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 5 dieną Rusijos Federacijos Gynybos ministerija patvirtino ataką prieš Diagilevo oro bazę Riazanės srityje ir Engelso miesto karinį aerodromą Saratovo srityje. Publikacijoje rašoma, jog ataką surengė reaktyviniai nepilotuojami orlaiviai, o dėl sprogimo žuvo trys aerodromų techninio personalo kariai.

Ataskaitoje paaiškinama, kad dronus tariamai perėmė Rusijos oro gynybos sistemos, o dėl UAV nuolaužų nukritimo „nežymiai buvo pažeisti dviejų orlaivių korpusų paviršiai". Taip pat pranešama apie keturių karių sužeidimą sprogimo aerodromų teritorijoje metu.

„Keturi sužeisti kariškiai buvo nuvežti į gydymo įstaigas, kur jiems buvo suteikta visa reikiama medicininė pagalba", – pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Rusijos „karo korespondentai", komentuodami sprogimus kariniuose aerodromuose, teigia, kad smūgius atliko sovietų žvalgybinis bepilotis lėktuvas Tu-141 „Strizh". Visų pirma, Jurijus Kotenokas savo „Telegram" kanale rašė, kad prieš atakuodamas karinį objektą SSRS laikų dronas nepastebimai praskriejo 650 km Rusijos Federacijos teritorijoje.

„Jis nesunkiai įveikė beveik 650 km virš Rusijos Federacijos teritorijos. SSRS slaptas technologijas įvaldė dar gerokai anksčiau, nei tai tapo madinga tendencija? Taigi Maskva nuo Ukrainos sienos nutolusi mažiau nei 650 km", – rašė jis.

 

Savo ruožtu Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas telemaratono eteryje teigė, kad Ukrainos pusė nėra atsakinga už incidentus Rusijos kariniuose aerodromuose.

„Už tai, kas vyksta valstybės agresorės teritorijoje, atsakinga jos vyriausybė. Šiandieniniai įvykiai yra dar vienas jų degradacijos ženklas, įskaitant karinę infrastruktūrą. Kitko negalime nei patvirtinti, nei paneigti", – sakė A. Jusovas.

Anot jo, Ukrainos pusė po pergalės prieš Rusiją galės suteikti daugiau informacijos apie tai, kas įvyko.

 

Komentuodamas ataką prieš karinius objektus giliai Rusijos Federacijos užnugaryje, „Defense Express" vyriausiasis redaktorius ir karo ekspertas Olegas Katkovas interviu „LIGA.net" sakė, kad smūgis smogtas tiesiai į Rusijos strateginės aviacijos šerdį. Ir nors Rusijos karinė vadovybė apsimeta, kad neva nieko ypatingo neįvyko, turėtų arba duoti įsakymą stiprinti oro gynybos sistemas, arba lėktuvus perkelti į kitas oro bazes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(0)
(98)

Komentarai ()