[Žinios trumpai, Lietuva] „Tai tiesiog amoralu“: Lietuvos ministrė skelbia, ką daro Vengrija dėl 18 milijardų eurų  (1)

Lietuvos finansų ministerija neigiamai įvertino Vengrijos ketinimus blokuoti pagalbą Ukrainai, siekiant gauti pinigų sau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrija elgiasi „amoraliai". Būtent taip Lietuvos finansų ministrė Gintarė Skaistė įvardijo Vengrijos valdžios veiksmus, kurie blokuoja finansinės pagalbos teikimą Ukrainai, tokiu būdu norint pačiai gauti lėšų iš ES biudžeto, taip pat ir Budapešto atkūrimui.

Vengrija uždraudė Ukrainai skirti 18 milijardų eurų iš ES biudžeto 2023 metams, kaip dalį paramos. Kaip pažymėjo Skaistė, Vengrija siekia savo finansinių tikslų. Ji suinteresuota gauti 5,8 mlrd. eurų iš ES atkūrimo po pandemijos fondo.

Ministrė mano, jog lėšų skyrimo reformoms ir pagalbos suteikimo Ukrainai, kuri dabar kovoja su išorės agresija, klausimai nėra lygiaverčiai.

 

„Noras viską suvienodinti ir problemas suvesti į vieną lygmenį yra tiesiog amoralu", – sakė ministrė. G. Skaistė taip pat pažymėjo, kad jei Vengrija ir toliau vetuos finansinės pagalbos teikimą Ukrainai ES biudžeto lėšų sąskaita, tai ES valstybių vyriausybės galės panaudoti alternatyvius reikiamų išteklių skyrimo mechanizmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(3)
(64)

Komentarai (1)