Hieroglifai ant sviedinių: „Rusija visą dieną „virina iš artilerijos“, bet nuostolių praktiškai nepatiriame“ – Ukraina atskleidė netikėtą paslaptį (Video)  ()

Kol kas artilerijos ir darbo jėgos pranašumas yra priešo pusėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai dar turi daug sviedinių. Tuo pačiu metu ant trofėjų, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo po to, kai įsibrovėliai paliko Chersono kryptį, buvo hieroglifai. Tai gali būti Šiaurės Korėjos ar Kinijos sviediniai, jie buvo perduoti specialistams apžiūrai.

Apie tai „24 kanalui“ sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas ir Aukščiausiosios Rados Gynybos komiteto sekretorius Romanas Kostenko.

„Tai rodo, kad Rusija nesusitvarko su savo jėgomis ir priemonėmis, nepaisant to, kad jų turėjo gana daug“, – pažymi Kostenko.

Net britų karybos ekspertai teigia, kad anksčiau rusai kasdien sunaudodavo 60 000 sviedinių, o dabar – 14 000.

Pasak Kostenkos, Ukrainos pranašumas yra ukrainiečių kovotojų moralė ir tiksli artilerija.

„Rusija visą dieną „virina iš artilerijos“, bet mes nuostolių praktiškai nepatiriame. Taip, jie griauna mūsų infrastruktūrą ir civilių namus, bet kariai gyvi, o technika nepažeista. Atsakydami paleidžiame 10 šūvių iš „Excalibur“ – sunaikiname 10 vienetų įrangos“, – pažymi Kostenko.

Jis pabrėžia: ugnies pliūpsnis tikrai yra rusų pusėje. Ukrainiečių užduotis – eiti į gynybą, tiksliais smūgiais sunaikinti personalą ir techniką. Taip buvo ir Chersono srityje – puolimo potencialas buvo sumažintas, o priešas turėjo arba trauktis, arba būti apsuptas.

 

„Operacijų vykdymas Bachmuto kryptimi atneš didelių nuostolių. Svarbu ten pasilikti. Mano akimis žiūrint, Zaporižios kryptimi būtina suaktyvėti“, – mano Kostenko.

Pasak Kostenko, Ukrainai reikia daugiau ginklų.

„Jei po šio karo leisime Rusijai išsigelbėti ir iškovoti kokią nors pergalę, tai bus trumpos paliaubos, kurios sukels dar kruvinesnį karą. Šiuo pavyzdžiu visas civilizuotas pasaulis turi pagaliau padaryti galą ir pasakyti, kad nė viena pasaulio šalis neturi teisės pradėti karą prieš suverenią valstybę. Kitaip nebus gerai“, – apibendrino Romanas Kostenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(2)
(113)

Komentarai ()

Susijusios žymos: