ISW: žlugo ilgalaikis strateginis planavimas, Kremlius ruošiasi naujai bangai  ()

Kremlius rizikuoja pakenkti savo patikimumui, paskelbdamas mobilizaciją, kurią jis neigia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Diktatoriaus Vladimiro Putino režimas greičiausiai ruošiasi paskelbti apie naują mobilizacijos bangą dėl karo Ukrainoje. Tačiau tai neišgelbės okupantų kariuomenės.

Kaip pažymi Karo studijų instituto (ISW) analitikai gruodžio 7-osios ataskaitoje, nei visuotinė mobilizacija, nei net oficialus karo paskelbimas Ukrainai „antrajai pasaulio armijai" nebepadės.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija per dvejų metų šaukimo ciklą taikos metu vienu metu gali apmokyti ne daugiau kaip 130 000 šauktinių. Norint profesionaliai paruošti „mobikus", reikia praleisti mažiausiai tris mėnesius.

Anksčiau Ukrainos sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis sakė, kad dabar į frontą atvykstantys „mobilieji" yra geriau pasirengę nei tie, kurie buvo išsiųsti į karą iškart po V. Putino įsakymo dėl dalinės mobilizacijos.

Todėl mobilizacijos sėkmė priklauso nuo RF kariuomenės vadovybės gebėjimo investuoti į savo personalą laiką ir išteklius. Tačiau rusai neturi ilgalaikio strateginio planavimo.

ISW priminė, kad Kremlius neigė rengimąsi naujai mobilizacijos bangai. Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas gruodžio 6 dieną pavadino tai „provokacijomis" ir paragino jas ignoruoti. ISW analitikai pastebi, jog šiuo pareiškimu greičiausiai siekiama diskredituoti tiek Rusijos opozicijos, tiek šaltinių, sužinojusių apie mobilizacijos planus, įtaką.

 

Tuo pat metu V. Putinas ruošiasi tramdyti protesto nuotaikas tarp „mobikų" ir jų šeimų. Visų pirma, diktatorius pasirašė įstatymą, draudžiantį mitingus vyriausybės pastatuose, universitetuose, mokyklose, ligoninėse, uostuose, geležinkelio stotyse ir bažnyčiose.

Taip pat suaktyvėjo Rusijos propaganda, kuri aktyviai kalba apie „Ukrainos grėsmę Rusijos teritorijai". Maskvos pareigūnai specialiosios operacijos skelbimus iškabino visame mieste. ISW anksčiau jie buvo matyti tik atokiuose miestuose ir miesteliuose 2022 m. vasarą Rusijos savanorių verbavimo kampanijų įkarštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(9)
(-4)

Komentarai ()