Rusija ruošiasi dar vienam karui? Ginčijamoje teritorijoje dislokuoja galingas raketų sistemas (Video)  ()

Rusijos gynybos ministerija pranešė dislokavusi mobilias pakrančių gynybos raketų sistemas šiaurinėje Kurilų saloje, kuri yra strategiškai patogios salų grandinės dalis, besidriekianti tarp Japonijos ir Rusijos Kamčiatkos pusiasalio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-07 Rusija ruošiasi dar vienam karui? Ginčijamoje teritorijoje dislokuoja galingas raketų sistemas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonija pretenduoja į Rusijos valdomas pietines Kurilų salas, kurias Tokijas vadina Šiaurinėmis teritorijomis – teritorinį ginčą, kilusį Antrojo pasaulinio karo pabaigoje, kai sovietų kariuomenė jas atėmė iš Japonijos.

Rusijos gynybos ministerija pirmadienį pranešė, kad Rusijos „Bastion“ sistemos, kurių raketų skrydžio nuotolis yra iki 500 km, buvo dislokuotos Paramušyro saloje, pirmadienį pranešė Rusijos gynybos ministerija.

„Ramiojo vandenyno laivyno pakrantės kariai visą parą budės, kad kontroliuotų gretimas vandens zonas ir sąsiaurio zonas“, – sakoma pranešime.

Ministerija pranešė, kad Paramuširo mieste buvo įrengta ilgalaikė karinė stovykla.

Šis dislokavimas atliktas praėjus metams po to, kai Rusija dislokavo „Bastion“ sistemas Matua saloje, centrinėje Kurilų kalnagūbrio dalyje, sakoma ministerijos pranešime.

 

Japonijos vyriausiasis kabineto sekretorius Hirokazu Matsuno antradienio spaudos konferencijoje sakė, kad vyriausybė atidžiai stebės Rusijos karinę veiklą ir pridūrė, kad ji suaktyvėjo Tolimųjų Rytų regionuose kartu su Maskvos invazija į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(31)
(-29)

Komentarai ()