[Žinios trumpai] Liko vos kelios dienos: Ukraina gali būti atkirsta nuo Vakarų  ()

Buvęs liaudies deputatas sakė, kad Rusijos kariai iš Baltarusijos bandys vykti į Lucką, Rivnę ir Žitomyrą, o Kyjivas tuo metu bus apšaudytas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ir Baltarusija gali rengti ataką prieš vakarinius Ukrainos regionus. Lucko, Rivnės ir Žitomyro puolimas gali prasidėti jau gruodžio 15 d. Tai pareiškė buvęs organizacijos „Dešinysis sektorius“ lyderis, karininkas, Dmitrijus Jarošas. Anot jo, puolimą iš Baltarusijos gali įvykdyti rusų kaliniai, užverbuoti „Wagner“ ir net pilnai neužpildyti rusų daliniai.

„Galbūt jie bandys pulti Lucką, Rivnę, Žitomyrą ir apšaudys Kyjivą... Todėl būkite pasiruošę ir tam“, – „Facebook“ rašė jis.

Pažymėtina, kad Ukrainos žvalgybos vyriausiojo direktorato vadovas Kirilas Budanovas šiuo metu atmeta ataką iš Baltarusijos kaip mažai tikėtiną. Jis pažymėjo, kad Rusijos Federacija kaimyninei šaliai perduoda išskirtinai gynybinius ginklus, kurių pagalba neįmanoma vykdyti didelio sėkmingo puolimo.

 

Pasak jo, Rusijos Federacijos tikslas – pasėti paniką ir dalį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nutempti iš fronto prie Baltarusijos sienų.

(27)
(25)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: