[Žinios trumpai] „Die Zeit“ gavo slaptą informaciją: Rusija iš Irano užsakė ištisą ginklų armadą  ()

Rusija iš Irano užsakė šimtus atakuojančių bepiločių orlaivių ir balistinių raketų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-08 [Žinios trumpai] „Die Zeit“ gavo slaptą informaciją: Rusija iš Irano užsakė ištisą ginklų armadą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Vokietijos laikraštis „Die Zeit", remdamasis diplomatais ir šaltiniais JT būstinėje Niujorke.

Vakarų pareigūnai žino, kad Teheranas planuoja gerokai padidinti bepiločių atakos orlaivių ir raketų tiekimą Maskvai. Pasak pareigūnų, Rusijos vyriausybė taip siekia kompensuoti didelį karinės technikos trūkumą.

„Paruošti keli šimtai raketų ir šimtai bepiločių orlaivių. Nemanau, jog jie jau buvo išsiųsti, bet tikrai yra užsakyti", - sakė šaltinis Niujorke.

Rugpjūtį, kaip priminė leidinys, Iranas jau siuntė į Rusiją dronus, kurie tuomet buvo naudojami atakuoti karinius taikinius – radarų sistemas ir artileriją, taip pat civilinius objektus.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba anksčiau sakė, kad Kyjivas perspėjo Teheraną dėl karinės pagalbos Rusijai pasekmių. Visus sandėrių su agresoriumi privalumus, kaip sakė ministras, užgoš neigiamos pasekmės.

Ukrainos jungtinių ginkluotųjų pajėgų strateginės komunikacijos vadovybė anksčiau teigė, kad įsibrovėliai dėl šalčio pradėjo rečiau naudoti iranietiškus UAV. Dronai yra jautrūs žemoms temperatūroms.

 

CIT tyrėjai lapkričio 30 d. teigė, kad Rusijos kariuomenė pradėjo rečiau naudoti bepiločius orlaivius „Shahed", nes jie baigėsi. Nuo lapkričio 18 dienos Ukrainos padangėje nebuvo nė vieno Irano drono.

Dar viena Irano gamybos bepiločių orlaivių ataka įvyko gruodžio 7-osios naktį – buvo atakuojama Dniepropetrovsko sritis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(24)
(-20)

Komentarai ()