Bus kraujo upės: Erdoganas asmeniškai paprašė Putino pradėti skerdynes  ()

Pasak Turkijos prezidento, operacija turėtų vykti teritorijoje iki 30 km nuo Turkijos ir Sirijos sienos šalies viduje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas telefonu su Rusijos kolega Vladimiru Putinu pareiškė, kad reikia „išvalyti“ šiaurinę Sirijos dalį nuo kurdų pajėgų. Tai pranešė agentūra „Euronews“, remdamasi AFP.

Pranešama, kad Turkijos lyderis grasina pradėti naują invaziją į Šiaurės Siriją, kad išstumtų kurdus, kuriuos Erdoganas kaltina lapkritį Stambule surengus teroro aktą, per kurį žuvo šeši žmonės.

Pokalbyje su Putinu Turkijos vadovas pažymėjo, kad „pirmenybė yra išvalyti sieną nuo teroristų bent 30 km gylyje“. Erdoganas Liaudies apsaugos dalinių (YPG) kurdų kovotojus vadina „teroristais“.

Remiantis 2019 m. Maskvos ir Ankaros susitarimu, Sirijos ir Turkijos pasienyje buvo sukurta 30 kilometrų buferinė zona (taip pat žinoma kaip „saugos zona“). Demilitarizuota zona, viena vertus, turėjo sustabdyti kurdų formacijų atakas Turkijos pasienio zonose, kita vertus, apsaugoti Sirijos teritorijas, kuriose gyvena kurdai, nuo Turkijos armijos atakų.

 

Kremlius savo ruožtu patvirtino, kad 2019 metų Rusijos ir Turkijos susitarimas buvo aptartas per Erdogano ir Putino pokalbį.

„Dviejų šalių gynybos ir užsienio reikalų departamentai palaikys glaudžius ryšius šiuo klausimu“, – sakoma oficialiame pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(27)
(-18)

Komentarai ()