„NBC News“: „Pentagonas suplanavo itin svarbią operaciją - gali tekti skubiai siųsti JAV kareivius į Ukrainą“  ()

Pentagonas siekia, kad ginklų kontrolės sistema būtų įdiegta iki sausio mėnesio, kol respublikonai perims daugumą Atstovų Rūmuose. JAV karinė misija, anot žurnalistų, bus apribota dėl vandens ir elektros tiekimo Kyjive sunkumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas kuria Ukrainai tiekiamų ginklų sekimo sistemą ir svarsto galimybę išsiųsti ten nedidelę JAV karių grupę. Tai pareiškė 3 aukšto rango JAV pareigūnai bendraudami su „NBC News".

Jungtinės Valstijos jau anksčiau yra siuntusios porą dešimčių JAV kariškių į Ukrainą stebėti ginklų siuntų. JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas ir kiti kariniai lyderiai dabar nori sustiprinti kontrolės misiją.

Pentagonas nori užtikrinti, kad Ukrainoje būtų ekspertų, kurie padėtų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms panaudoti svarbius ginklus, įskaitant oro gynybos sistemas.

Amerikos kariai, anot šaltinių, eina ne į fronto liniją, o tik už Kyjivo ribų. Jie nuskaito ginklų ir įrangos brūkšninius kodus, kad galėtų sekti siuntas. Pentagonas planuoja jų buvimo geografinės vietos išplėtimą.

Kalbinti pareigūnai teigia, jog kariai, paskirti misijai Ukrainoje, apsilankė tik 2 vietose už Kyjivo, kad patikrintų, kaip naudojamos JAV atsargos.

 

JAV Gynybos departamentas atidarė gynybos atašė biurą ir Gynybos bendradarbiavimo biurą (ten dirba tik Pentagono darbuotojai) JAV ambasadoje Kyjive, prisiminė Pentagono atstovas generolas Patrickas Ryderis.

Aukšti JAV pareigūnai pabrėžė, jog naujasis JAV karinis buvimas Ukrainoje bus ribotas.

„Žmonių apsauga Kyjive tebėra iššūkis dėl negarantuotų būtiniausių dalykų, tokių kaip vanduo ir elektra, tiekimo", – pripažįsta jie.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(4)
(64)

Komentarai ()