[Žinios trumpai] „Garantuoju 100%“: Lenkijos vadovas skelbia įspūdingas NATO garantijas V. Putinui ir Rusijai  (4)

NATO šalys gali garantuoti Rusijos Federacijai, kad su ja nesielgs taip, kaip Maskva darė ir daro su Ukraina, sakė Lenkijos prezidentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Berlyne pokalbio metu su Vokietijos prezidentu F. W. Steinmeieriu Lenkijos vadovas nusprendė duoti garantijas V. Putinui ir Rusijos Federacijai, praneša A. Dudos spaudos tarnyba.

Lenkijos vadovas priminė E. Macrono pasiūlymą, esą V. Putino agresija gali nuvesti jį prie „NATO durų". Andrzejus Duda leido suprasti, kad Aljanso nariai neketina pulti Rusijos Federacijos, bombarduoti jos miestų ir žudyti civilius. Lenkijos prezidentas sugebėjo V. Putinui garantuoti, jog NATO nesielgs su Rusija taip, kaip ji su Ukraina.

Gruodžio 8 dieną Vokietijos kancleris Olafas Scholzas taip pat paragino V. Putiną pradėti karių išvedimą iš Ukrainos. Pasak jo, jis asmeniškai yra pasirengęs derėtis su Rusijos Federacija ginklų dislokavimo ES klausimu. Tačiau tokie pokalbiai jau vyko iki vasario 24 d.

 

Davidas Arachamija taip pat sureagavo į E. Macrono pasiūlymą. Kyjivas pasirengęs suteikti saugumo garantijas Rusijai, tačiau po karių išvedimo, sumokėjus reparacijas, nubaudus karo nusikaltėlius ir savanoriškai atsisakius branduolinio ginklo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(158)
(4)
(154)

Komentarai (4)