Maskvos siaubas: skelbiamas įspūdingas kadras - į Rusijos kreiserį paleidžiama „Neptūno“ raketa (Foto)  ()

Žiniasklaida paskelbė nuotrauką, kurioje 2022-ųjų balandį buvo užfiksuotas Rusijos kreiserį „Moskva“ nuskandinusių raketų paleidimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotrauką paviešino leidinys „Ukrainian Pravda“ (UP).

Jo teigimu, balandžio 13 dieną Rusijos kreiseris „Moskva“ netikėtai įplaukė į Ukrainos raketų pasiekiamumo zoną. Vos tai užfiksavus, apie 16 val., buvo paleisti du „Neptūnai“, kurie vienas po kito nuskriejo „Maskvos“ kryptimi.

„Niekas nežinojo, ar galima pataikyti. Iš trajektorijos buvo aišku, kad kreiseris norėjo pasislėpti už „Boiko bokštų“ . Tai didelis metalinis objektas, o raketai praskridus ji pirmiausia užfiksuos bokštą kaip taikinį, o už jo esantis laivas bus saugus“, – UP sakė raketų operatorius.

„Tuo pačiu metu, po atakos, link „Moskva“ vienu metu iš skirtingų pusių atskubėjo keturi laivai. Tačiau kaip tik tada jūroje prasidėjo netikėta audra, bet kokios gelbėjimo operacijos tapo labai sunkios. Kai Ukrainos kariškiai suprato, kad vilkikas išvyko iš Krymo į „Maskvą“, tada jiems tapo akivaizdu: padėtis kreiseryje buvo kritinė“.

 

Rusijos karinio jūrų laivyno Juodosios jūros laivyno flagmanas, raketinis kreiseris „Moskva“ nuskendo 2022 m. balandžio 14 d., po 2022 m. balandžio 13 d. dviejų „Neptūnų“ smūgio.

Raketinis kreiseris „Moskva“ buvo didžiausias Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno kovinis laivas ir buvo tarp šešių didžiausių Rusijos karinio jūrų laivyno laivų. „Moskva“ yra pirmasis nuskandintas Rusijos laivyno flagmanas nuo Rusijos ir Japonijos karo laikų (1904-1905) ir didžiausias per karinį konfliktą nuskandintas karo laivas nuo Antrojo pasaulinio karo.

Ukrainos duomenimis, iš 510 laive buvusių žmonių tik 58 buvo išgelbėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(2)
(118)

Komentarai ()