Skelbiamas pats brangiausias ir „galingiausias“ Turkijos ginklas – monstras „Bayraktar AKINCI“ (Video)  ()

„Bayraktar AKINCI“ gali atakuoti taikinius ne tik būdamas danguje, bet ir ant žemės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos bendrovė „Baykar“ paskelbė apie naują droną „Bayraktar AKINCI“.

Gamintojas neseniai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip dronas skrenda.

Vaizdo įrašo autoriai teigia, kad šis dronas yra brangiausias ir „galingiausias“ Turkijos kūrinys per pastaruosius 50 metų.

Teigiama, kad bepilotis dronas gali numesti sprogstamąjį užtaisą „bet kurioje pasaulio vietoje“ (tikriausiai tai reiškia didelį drono tikslumą). Taip pat akcentuojama, kad jis veikia dirbtinio intelekto pagrindu, o galingas variklis leidžia lengvai nukreipti jį į bet kokius karinių konfliktų paaštrėjimo taškus.

Drono svoris – 5,5 tonos, naudingosios apkrovos svoris – 1,3 tonos. Įrenginys varomas dviem 450 AG turbopropeleriniais varikliais arba 750 AG (priklausomai nuo konfigūracijos).

Didžiausias bandymų metu pasiektas aukštis – 13,7 km. Drone yra oras-oras radaras, kliūčių vengimo jutikliai, sintetinės diafragmos radaras, kuris apdoroja radaro vaizdus, ​​kad pagerintų raišką ir detalumą.

 

Neseniai dronas atliko bandomąjį skrydį, kuris buvo sėkmingas, kaip tikėjosi inžinieriai ir kariuomenė. UAV gali būti naudojamas ne tik taikiniams naikinti, bet ir žvalgybai, artilerijos taikymui į taikinius, ugnies reguliavimui, padarytos ar gautos žalos įvertinimui.

Gamintojo teigimu, AKINCI dronas gali atakuoti taikinius ne tik būdamas danguje, bet ir ant žemės. Jis gali dirbti sinchroniškai su naikintuvais, taip pat bus labai efektyvi priedanga karinio jūrų laivyno laivams.

Vaizdo įrašo autorius teigė, kad droną yra pasiruošusios pirkti 4 šalys, o derybos vyksta su 22 šalimis. Pristatymas planuojamas 2023 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(3)
(36)

Komentarai ()