„Jis turi plieninius nervus“: skelbiama, ką Zalužnas sugalvojo žiemai – tai būtų visiškas Rusijos sutriuškinimas  ()

Grigorijus Tamaras įsitikinęs, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas laukia tinkamo momento pradėti didelį puolimą žiemą ir padėti tašką karui su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išėjęs į pensiją Izraelio armijos karininkas Grigorijus Tamaras siūlo, kad šią žiemą prasidės didelis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas, dėl kurio Rusijos kariuomenė Ukrainos teritorijoje bus nugalėta galutinai.

Tai ekspertas pareiškė duodamas interviu „YouTube“ kanalui „News Factory“.

„Manau, kad jūsų vyriausiasis vadas turi daug asmeninių savybių, dėl kurių jis tapo puikiu XXI amžiaus strategu. Viena iš šių savybių yra plieniniai nervai. Jis laukia akimirkos, kuri, regis, netrukus įvyks. Tai prognozuoju analizuodamas informaciją iš atvirų šaltinių. Šią žiemą prasidės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas, kuris lems galutinį Rusijos kariuomenės pralaimėjimą Ukrainos teritorijoje. Kai tai taps faktu, kurio nebus galima nuslėpti, kitaip interpretuoti, kažkaip iškreipti, Rusijos Federacijoje atsiras tokio lygio vidinė įtampa, kad ji bus priversta nutraukti šį karą dėl karinio pralaimėjimo ir nesugebėjimo tęsti karo veiksmų“, – prognozavo ekspertas.

Po tokios optimistinės prognozės Tamaras pastebėjo, kad panašus gėdingas likimas ištiko Rusijos kariuomenę per Krymo kampaniją XIX amžiuje, taip pat Rusijos ir Japonijos kare (1904–1905) ir Pirmajame pasauliniame kare.

 

„O kaip jūs matote šio kontrpuolimo scenarijų? Ar galite tai apibūdinti bendrai?“ – klausė laidos vedėjas.

„Na, žinote, kas aš toks, kad patarčiau Zalužnui? Bet, žiūrėkite, smūgis į Azovo jūrą. Padalijamasis smūgis su prieiga prie Azovo jūros, siekiant iš logistikos tiekimo grandinių išrauti visą pietinę Rusijos armijos grupę“, – atsakė karininkas.

Tada jis pridūrė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat galėtų deokupuoti Berdjanską, kad šis uostamiestis nustotų gabenti Rusijos karius jūra. Po to bus padaryta veiksminga ugnies žala Krymo tiltui, o vėliau nuolat didinama ugnies žala kariniams objektams ir Krymo infrastruktūrai, komandų postams, amunicijos sandėliams, kareivinėms ir kt.

 

„Per dvi savaites nuo tokio begalinio stiprėjančio ugnies smūgio Rusijos armija gali visiškai prarasti kovinius pajėgumus. Turiu omenyje Krymo grupę. Na, o jei įvyks Krymo grupės kapituliacija, tai vienas iš karinio pralaimėjimo scenarijų, kurio Rusijos visuomenė nesugebės suvirškinti“, – sakė karo analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(211)
(4)
(207)

Komentarai ()

Susijusios žymos: