Lietuva pasirašė didžiulę sutartį su JAV dėl HIMARS įsigijimo: skelbiama kaina, kiek bus HIMARS ir kokios bus raketos  (1)

Krašto apsaugos ministerija praneša, kad Lietuva pasirašė 495 mln. dolerių sutartį su Jungtinėmis Valstijomis (JAV) dėl HIMARS sistemų įsigijimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, sutartis dėl didelio mobilumo raketinės artilerijos sistemų HIMARS įsigijimo turi ypatingai didelę svarbą krašto apsaugai.

„Šios ilgojo nuotolio raketinės sistemos yra naujas žingsnis vystant Lietuvos kariuomenės pajėgumus – jos reikšmingai sustiprins mūsų kariuomenės gynybinę galią“, – sako Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Džiaugiuosi, kad dar šiemet pasirašėme susitarimą dėl šios svarbios sistemos įsigijimo. Dabar pradedame kalbėti apie bendradarbiavimą su JAV dėl HIMARS integravimo – personalo apmokymo, priežiūros. Labai svarbu, kad HIMARS perka visos Baltijos šalys. Aktyviai bendradarbiavome ir bendradarbiausime su Estija ir Latvija vystant šį pajėgumą bei didinant viso regiono saugumą. Pirmieji HIMARS pristatymai numatyti 2025 metais“, – teigia Krašto apsaugos ministras.

Pasak ministro, perkama artilerijos raketų sistema yra suderinama su kitomis Lietuvos kariuomenės naudojamomis technologijomis, todėl ją bus lengviau integruoti į esamus gynybos planus ir taip didinti atgrasymą.

 

Kaip praneša BNS, pagal sutartį, Lietuva perka aštuonias raketinės artilerijos HIMARS sistemas su skirtingų tipų kovinėmis ir mokomosiomis raketomis, tarp jų – vadinamąsias ATACMS, kurių šūvio nuotolis siekia 300 kilometrų.

Kartu bus įsigyta mokomoji ir HIMARS sistemų priežiūrai reikalinga įranga, personalo apmokymo, sistemų įdiegimo ir integravimo į NATO ilgojo nuotolio raketinės gynybos tinklą paslaugos.

Preliminari sutarties vertė – apie 495 mln. JAV dolerių, ją įgyvendins JAV įmonė „Lockheed Martin“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(2)
(28)

Komentarai (1)