Ukrainos karo pilotas skelbia, kuo „Wagner“ lakūnai skiriasi nuo Rusijos kariuomenės pilotų: „juos tiesiog šienaujame“  ()

Pasak Ukrainos piloto, Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos pradėjo naudoti tolimojo nuotolio R-37P raketas, orlaivius žvalgybai ir oro gynybos slopinimą. Visa tai padidina pavojų Ukrainos oro pajėgoms.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-17 Ukrainos karo pilotas skelbia, kuo „Wagner“ lakūnai skiriasi nuo Rusijos kariuomenės pilotų: „juos tiesiog šienaujame“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pilotas su šaukiniu „Juice“ antroje interviu „The War Zone“ dalyje sakė, kad Rusija pakeitė kovinių lėktuvų naudojimo taktiką.

Antrą pilno masto invazijos mėnesį „Juice“ teigė, kad Rusijos karinė aviacija nenori dalyvauti mūšiuose su Ukrainos oro pajėgomis, jei šansai nėra jiems palankūs. Dešimtą karo mėnesį padėtis šiuo atžvilgiu nepasikeitė. Tačiau Rusijos pajėgos tapo daug protingesnės po didelių nuostolių pirmosiomis invazijos savaitėmis. Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos visą parą vis dar vykdo kovinį oro patruliavimą ankstyvojo įspėjimo lėktuvais A-50 ir žvalgybiniais lėktuvais Il-20.

Il-20 skirtas elektroninės karo įrangos ir radarų lokalizavimui, o Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos taip pat naudoja IL-20PP. Šis lėktuvas skirtas Ukrainos oro gynybos radarams slopinti. Il-20PP naudojamas kartu su Su-24MR ir Su-34 su trukdymo įrenginiais.

 

„Pagrindinis pavojus yra tas, kad Su-35 gali gabenti ne tik oras-oras ginklus, bet ir Kh-31P, PD ar PM raketas, todėl jų oro mūšio vadovybė gali siųsti jį kovoti su mūsų oro gynyba. Ir jie taip pat turi savo elektronines atsakomąsias priemones. Jie visa tai naudoja – tai mums yra didelis pavojus – bet, laimei, tai nėra taip veiksminga, kaip mes prognozavome“, – sakė „Juice“.

Taip pat susirūpinimą kelia MiG-31BM ir Su-35S raketos R-37M. Pirmaisiais invazijos mėnesiais Rusijos Federacija jų nenaudojo. Jų atstumas yra 200 km. Jas galima paleisti net neįskridus į Ukrainos oro erdvę. Tačiau Ukraina sukūrė savo taktiką, kaip kovoti su tokiomis raketomis.

„Kadangi supratome jų taktiką, sukūrėme savo metodus, kurie padės to išvengti. Tačiau tai riboja mūsų galimybes atlikti misijas. Žinoma, jei manevruojate, žaidimas ore vis tiek yra labai labai sunkus ir labai labai rizikingas. Jei nežinote apie raketos paleidimą, tu miręs“, – sako „Juice“.

 

Taip pat galima pamatyti skirtumą tarp „Wagner“ grupės samdinių ir nuolatinių Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų pilotų. „Wagneriečiai“ yra ginkluoti atakos lėktuvais Su-25 ir į mūšio lauką išmetami su nevaldomomis bombomis. Ypač masiškai Rusijos Federacija metė juos į mūšį per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą Charkivo srityje. Tada Ukrainos ginkluotosios pajėgos numušė daugybę priešo lėktuvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()