[Žinios trumpai] Skelbiama didžiausia JAV baimė - Ukraina tai gali, bet kas bus tada?  ()

Pasak žurnalistų, JAV vyriausybė baiminasi, kad bet koks Ukrainos pajėgų plataus masto puolimas, keliantis grėsmę Krymui, paskatins Rusijos Federaciją panaudoti branduolinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento Joe Bideno administracijos pareigūnas neseniai Kongresui sakė, kad Ukraina turi karinį potencialą susigrąžinti Krymą, praneša „NBC News“.

Tačiau kai kurie JAV vyriausybės pareigūnai baiminasi, kad bet koks plataus masto Ukrainos pajėgų puolimas, keliantis grėsmę Krymui, paskatins Rusijos Federaciją panaudoti branduolinį ginklą.

Lapkričio pabaigoje kai kurie Kongreso nariai aptarė, kodėl Kyjivui ir toliau reikės JAV karinės pagalbos. Tada Bideno atstovas, paklaustas, ar Ukrainos kariuomenė bandys susigrąžinti Krymą, atsakė, kad Ukraina dabar turi tokią galimybę. Tuo pačiu JAV pareigūnas pažymėjo, kad Krymo susigrąžinimas nėra įtrauktas į artimiausius Ukrainos vadovybės planus ir Ukrainos pajėgų puolimas negali būti laikomas neišvengiamu.

JAV administracijos pareigūnai mano, kad Ukrainos pajėgos neseniai surengė tris bepiločių orlaivių atakas prieš Rusijos karines bazes. Tačiau neaišku, ar kariuomenė veikė pagal tiesioginius Zelenskio vyriausybės nurodymus.

 

Nuo vasario Vakarų šalių nuomonė apie Ukrainos ginkluotąsias pajėgas pasikeitė. Anksčiau JAV ir Europos pareigūnai nerimavo, kad Rusijos kariai ir tankai sunaikins ginkluotąsias pajėgas per kelias dienas ar savaites. Vyresnieji vyriausybės pareigūnai ir JAV Gynybos departamentas pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos demonstravo išradingumą ir drąsą kovodamos su skaičiais pranašesnėmis priešo pajėgomis. Ukrainos kariuomenė greitai į savo arsenalą įtraukė NATO šalių suteiktas ginklų sistemas.

(30)
(8)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: