[Žinios trumpai] Pulkininkas skelbia, kokių 2 dalykų paniškai bijo rusai - Putinas nėra vienas iš jų  ()

Karo ekspertas Romanas Svitanas paskelbė galimą karo veiksmų Ukrainoje trukmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas naujame interviu papasakojo, kas bus po to, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasieks 1991-ųjų sienas, išlaisvindamos visas laikinai okupuotas teritorijas. Tiesa, jis mano, kad karinė konfrontacija užsitęs ilgus metus, jei Ukraina nebus priimta į NATO.

Svitanas sakė: „Pasiekus 1991 m. sienas, vienas iš variantų yra Ukrainos įstojimas į NATO. Rusai bijo dviejų dalykų: NATO ir kadyroviečių. Tikriausiai nieko daugiau, todėl Ukrainos narystė NATO gali uždengti mūsų žemę ir mūsų dangų nuo bet kokio Rusijos įsiveržimo ar tų teritorijų, kurios išliks po jos žlugimo“.

Visgi Romanas Svitanas perspėjo ukrainiečius apie tai, kaip greičiausiai klostysis įvykiai kare su Rusija, jei Ukraina nebus priimta į NATO: „Jei mes dėl kokių nors priežasčių neįstosime į NATO, turėsime kovoti fronto linijoje, kuri jau bus mūsų siena. Natūralu, kad mūsų Ukrainoje kris su raketos ir kitos griaunančios priemonės, kurias rusai iki to laiko gali paruošti“.

 

„Turėsime ruoštis karui ir ilgalaikiam karui – apie 10 metų. Be to, karas turi vykti prieš rusus ir jų teritorijoje, bet neįžengiant į Rusijos teritoriją, o naikinant jų raketų paleidimo įrenginiu, raketų nešėju, kovinės įrangos gamybos vietas“, – reziumavo Romanas Svitanas.

(68)
(0)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: