„Net NATO nėra analogų“: rusai vėl gąsdina pasaulį naujuoju „Ochotniku“ – skelbiamas „grėsmingas“ video (Video)  ()

Valstybinė korporacija „Rostec“ dar kartą į informacinį lauką įtraukė droną „Ochotnik“, tikėdamasi išgąsdinti Ukrainą ir Vakarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas aukščiausių Rusijos valstybinės korporacijos „Rostec“ vadovų Vladimiras Artiakovas savo naujausiuose pareiškimuose pabrėžė, kad Rusijos Federacija didina karinės technikos, įskaitant žvalgybinius bepiločius orlaivius, gamybos tempus.

Artiakovo teigimu, Rusija geriau gamina žvalgybinius bepiločius orlaivius nei Ukraina. Tačiau jis tokių duomenų iš tikrųjų niekuo nepatvirtina, remdamasis tik įspūdžiais, kuriuos jam padarė žvalgybos ir taktinių UAV koncepcijos, kurios buvo demonstruojamos netoli Maskvos esančiame „Patriot“ parke.

„Neseniai buvau Patriotų parke, kur buvo rodomi mūsų nepilotuojami orlaiviai“, – televizijai „Rusija 24“ komentavo jis.

Vadovas pažymėjo, kad nors įrenginiai gabena nedidelę apkrovą, jie esą turi „įspūdingą elementą vietinėms užduotims spręsti“. Pranešėjas nepatikslino, koks tai elementas, tačiau padarė išvadą, kad rusai „jau pralenkė priešą tokių nepilotuojamų orlaivių naudojimu“.

Kitas leidinys ixbt.com taip pat cituoja Artiakovą, kuris „Ochotnik“ droną pavadino „bomba“ ir pareiškė, kad nei JAV, nei NATO šalys narės neturi tokio UAV. Žiniasklaida pranešė ne tik apie drono išskirtinumą, nepaaiškindama, iš ko jis tiksliai susideda, bet ir rašė, kad masinė drono gamyba bus pradėta 2023–2024 m.

„Pirmuosius bandymus atliksime kitais metais, manau, kad po metų ar dvejų pradėsime serijinę gamybą“, – neva sakė „Rostec“ vadovas.

 

„Suchoi S-70 Ochotnik-B“ (liet. „Medžiotojas“) yra Rusijos slaptas sunkusis nepilotuojamas kovinis orlaivis (UCAV), kurį sukūrė „Suchoi“ ir „Russian Aircraft Corporation“ kaip šeštosios kartos orlaivių projektą. Dronas sukurtas remiantis ankstesniu MiG sukurtu „Mikoyan Skat“ ir apima kai kurias penktosios kartos Su-57 naikintuvo technologijas. Ateityje planuojama veikti kartu su naikintuvais, vadovaujant reaktyvinių lėktuvų Su-57 pilotams, panašiai kaip ir USAF „Skyborg“ programa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(27)
(-21)

Komentarai ()